Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Numărătoarea paralelă: Încep să se confirme primele rezultate. Luptă strânsă la Consiliul Județean


Publicat

UPDATE: ORA 6,00. Ion Dumitrel conduce cu 12000 voturi în fața lui Teodor Atanasiu pentru președinția Consiliului Județean, dar didferența ar putea fi micșorată substanțial după numărarea voturilor din două mari fiefuri US- Cugir și Aiud.

UPDATE: Ora 3.30: Diferență mare de voturi la Lupșa, pentru președinția Consiliului Județean Alba: Teodor Atanasiu a obținut aproximativ 1.200 de voturi, iar Ion Dumitrel a adunat doar 336 de voturi.

Ora 3.15: La Blaj, Ion Dumitrel a obținut cu 3560 de voturi mai mult decât contracandidatul său, Teodor Atanasiu. La Alba Iulia, din 33 de secții de votare, Ion Dumitrel are 9804 voturi, iar Teodor Atanasiu a adunat 8277 de voturi. Pentru consilierii județeni, PDL a obținut 8693 de voturi, iar USL a adunat 8294 voturi, au transmis surse PDL.

Ora 3.00: Din 31 de secții de votare numărate în Alba Iulia (din totalul de 49), Ion Dumitrel a obținut 9.169 voturi, iar Teodor Atanasiu a adunat 7.724 de voturi, potrivit unor surse PDL.

Ora 2.30: PDL a obținut 44 de primării din județ, USL a câștigat 32 de primării, iar UDMR a câștigat Primăria Remetea. Primăriile Câștigate de PDL sunt Alba Iulia, Blaj, Ocna Mureș, Zlatna, Albac, Almașu Mare, Avram Iancu, Berghin, Câlnic, Cenade, Cergău, Cetatea de Baltă, Crăciunelul de Jos, Doștat, Fărău, Gârbova, Gârda de Sus, Hopârta, Horea, Ighiu, Jidvei, Lopadea Nouă, Meteș, Mihalț, Mirăslău, Mogoș, Noșlac, Ocoliș, Ohaba, Pian, Ponor, Rădești, Râmeț, Roșia de Secaș, Roșia Montană, Sălciua, Șona, Unirea, Valea Lungă, Vidra.

Ora 2.20: După ce a pierdut Primăria Sebeș cu o diferență de doar 70 de voturi din totalul de aproximativ 12.000, Dorin Nistor a depus contestație la toate secțiile de votare și a cerut renumărarea voturilor. Numărătoarea va avea loc în această noapte, au transmis surse PDL.

Ora 2.10: După numărarea buletinelor de vot în 23 de secții din Alba Iulia, PDL obținuse cu 800 de voturi mai mult decât USL pentru Consiliul Local. Pentru funcțiile de consilieri județeni, buletinele numărate în 7 secții de votare au adus PDL un plus de 700 de voturi față de USL, după cum au transmis surse PDL.

Ora 1.40: Primăria orașului Sebeș a fost câștigată de candidatul USL, Alexandru Dăncilă, la o diferență de maximum 100 de voturi, potrivit unor surse USL.

La ora 1.30, când rămăseseră 12 secții de votare de numărat în Alba Iulia, Ion Dumitrel (PDL) obținuse cu 480 de voturi mai mult decât contracandidatul său, Teodor Atanasiu (USL), potrivit unor surse din USL.

La ora 00.30, după ce se număraseră buletinele de vot din 30 de secții din tot județul, Ion Dumitrel (PDL) adunase cu aproximativ 1.000 de voturi mai mult decât Teodor Atanasiu (USL), potrivit unor surse din PDL.

La ora 00.20, după numărarea voturilor din 40 de secții din oraș, Mircea Hava (PDL) a obținut 12.500 de voturi, iar Călin Potor (USL) a obținut 8.000 de voturi, potrivit surse PDL. Au mai rămas de numărat voturile din aproximativ 5 secții.

La Sebeș, în jurul orei 00.20, mai rămăseseră de numărat voturile din trei secții, iar în urma numărătorii, Dorin Nistor (PDL) se situa cu 12 voturi peste Alexandru Dăncilă (USL), potrivit surse PDL.

În jurul orei 00.00, se număraseră voturile pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Alba în 4 secţii din oraş, iar Ion Dumitrel avea 200 de voturi în plus faţă de Teodor Atanasiu.

La ora 23.50, după numărarea voturilor în 20 de secţii  din oraş, Mircea Hava ar fi obţinut cu 2.400 de voturi mai mult decât candidatul USL, Călin Potor, potrivit unor surse din PDL.

La numărătoarea paralelă în judeţ, PDL deținea informaţii că a obţinut primăriile Roşia de Secaş, Cetatea de Baltă, Hopârta, Berghin, Ohaba, Lopadea Nouă, Cergău, Jidvei, Ighiu, Horea, Vidra, Câlnic, Mirăslău, Mihalţ, Doştat, Şibot, Rădeşti, Râmeţ, Săsciori, Feneş, la Zlatna Silviu Ponoran a câștigat cu un plus de 300 de voturi. La Ocna Mureș a fost dat câștigător Silviu Vințeler, iar la Blaj a câștigat Gheorghe Rotar. De asemenea, la Sebeș, Dorin Nistor a câștigat 3 din 4 secții, totalul acestora fiind 16, în curs de numărare.

Rezultate parțiale  provenite din numărătoarea paralelă  la primăriile din județ: Baia de Arieș – a câștigat candidatul USL Traian Pandor, la Cugir- Adrian Teban cu 82% ( USL), Ciugud- Gheorghe Damian 92% (USL) , Daia Română- Visarion Hăprian 90% (USL). De asemenea, la Poşaga, a câștigat candidatul USL, Ionel Bulgăr. Potrivit ultimelor rezultate, USL a câştigat şi primăriile Abrud (Nicolae Simina), Câmpeni (Călin Andreș), Teiuş (Mirel Vasile Hălălai), Aiud (Horațiu Josan), Bucerdea (Ioan Aldea), Bistra (Traian Gligor).

În jurul orei 22.00, prim-vicepreședintele PNL Alba, Simion Crețu, a spus, în direct la Alba24.ro, că, potrivit sondajelor preliminare realizate la nivel de județ, USL va avea în Alba un vot politic de 45-50%, ceea ce înseamnă că va câștiga 40-45 de primării. Simion Crețu a mai spus să, potrivit ultimului exit-pol, de la ora 19.00, realizat în Alba, USL ar cârștiga și primăria Alba Iulia și și președinția Consiliului Județean Alba.

Teodor Atanasiu a declarat în direct la Alba24 că, potrivit unui exit-poll făcut în Alba de o firmă din București, acesta l-ar depăși pe Ion Dumitrel la președinția Consiliului Județean, cu 6%, iar Călin Potor l-ar depăși pe Mircea Hava cu 3%.

După ce pe toate posturile TV de știri se vorbește despre o posibilă victorie USL, potrivit rezultatelor parțiale ale exit poll-urilor de la București (Sorin Oprescu – 64,1%) și Cluj (Marius Nicoară – 41,7%), la sediile partidelor din Alba, unde televizoarele erau punctele de maximă atracție, politicienii și candidații se exteriorizau fiecare în felul său. În faţa sediului PNL, s-au strâns toți liderii USL din Alba, o mulțime de membri și susținători ai acestora. Într-o atmosferă de semi-sărbătoare, aceștia par să „țină în interior” o explozie de bucurie și parcă, din moment în moment, abia așteaptă să desfacă șampaniile, pregătite deja. În același timp, și în fața sediului PDL s-a adunat un grup de membri și candidați, printre care Mircea Hava și Ion Dumitrel. Atmosfera este ușor mai temperată, parcă mai apăsătoare.

În sondajele USL, completate la ieșirile din secțiile de votare, pe o listă cu 74 pe rânduri, se pare că Teodor Atanasiu deținea majoritatea, 39 de voturi, pe când Ion Dumitrel a primit 30 de voturi, iar restul de 5 voturi au fost destinate lui Ion Marincaș.

Judeţul Alba şi Alba Iulia nu s-a aflat pe lista unor sondaje exit-poll independente.

Se pare că primul nume din partea PDL, vehiculat ca fiind câștigător al funcției de primar a fost cel al Lenuței Aldea, de la Cergău, în jurul orei 22.15.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Peste 12,3 milioane de lei pentru reabilitarea acoperișurilor și planșeelor la corpurile Palatului Principilor din Alba Iulia

Publicat

Acoperișurile și planșeele peste etaj la corpurile A, B, C, D, F și G din cadrul ansamblului Palatul Principilor din Alba Iulia vor fi reabilitate printr-o investiție de peste 12,3 milioane de lei. 

Primăria Alba Iulia a lansat marți, 18 mai, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru lucrări de reabilitare/restaurare pentru obiectivul de investiție „Conservarea, restaurarea și valorificarea durabilă a ansamblului Palatul Principilor din Alba Iulia – reabilitarea acoperișurilor și planșeelor peste etaj la corpurile A, B, C, D, F și G”.

Citește și VIDEO REPORTAJ: Incursiune în Palatul Principilor din Alba Iulia. Stadiul lucrărilor și când ar putea fi terminată restaurarea

Valoarea totală estimată este de 12.398.647,95 de lei, fără TVA. 

Intervențiile propuse la corpurile A, B, C, D, F si G ale Palatului Principilor, se referă la:

  • eliminarea cauzelor de infiltrații de apă meteorică (înlocuire învelitori , înlocuire sistem de colectare și evacuare ape meteorice etc.),
  • eliminarea atacului biologic la nivelul tuturor subansamblurilor structurale și nestructurale,
  • reabilitarea și consolidarea zidăriilor de la nivelul podului și a șarpantei,
  • înlocuirea planșeelor din lemn degradate,
  • reabilitarea acceselor și scărilor din pod.

Necesitatea realizării acestei investiții rezultă din starea tehnică actuală a acoperișurilor și implicit a elementelor arhitecturale și de rezistență asupra cărora nu s-a mai intervenit de o perioadă mare de timp.

Pentru reabilitarea/restaurarea acoperișurilor prin proiect se propun următoarele lucrări principale de bază:

  • eradicarea atacurilor biologice
  • consolidarea elementelor structurale existente
  • demolarea parțială a unor elemente structurale existente
  • introducerea unor elemente structurale suplimentare

Potrivit caietului de sarcini, în prezent starea de conservare a șarpantei la diferite corpuri prezintă diferențieri semnificative. Corpurile C, G și F prezintă cea mai bună stare de conservare. La aceste corpuri degradările biologice au fost produse de fungi și apar cu precădere în zona doliilor și hornurilor.

La corpurile A și B se întâlnesc cele mai extinse zone degradate produse de fungi. Lipsa de ventilație și de încălzire din aceste spații a contribuit la evoluția atacurilor și a dus la prăbușirea planșeelor. De la nivelul planșeelor atacul s-a extins în zidăria de cărămidă situată sub cosoroabe și apoi la lemnul din cosoroabe, grinzișori, capete de corzi. Cosoroabele sunt cele mai afectate elemente ale șarpantei, iar modul lor de așezare pe zidăria de cărămidă și esența din care sunt confecționate le-a crescut vulnerabilitatea.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Alba Iulia revine la viață: Concerte în aer liber, Legiunea XIII-a Gemina, garda austriacă și alte activități culturale

Publicat

Rexarea restricțiilor impuse de autorități pentru stoparea pandemiei de COVID înseamnă treptat o întoarcere la normalitate. Relaxările vin în același timp cu începerea sezonului turistic.

La Alba Iulia, după ce în anul 2020, nu au existat aproape deloc evenimente artistice sau culturale din cauza pandemiei, autoritățile au schițat un prim program al activităților pentru localinici și turiști. 

Într-un interviu realizat de alba24.ro, primarul Gabriel Pleșa a anunțat primele evenimente care vor anima Cetatea Alba Carolina în 2021.

VEZI ȘI: VIDEO INTERVIU cu primarul Gabriel Pleșa: Cum va arăta sezonul turistic la Alba Iulia. Evenimente și reprezentații artistice

Concerte și activități culturale

Un milion și jumătate de lei sunt dedicați din bugetul pe anul 2021 pentru evenimente culturale în Alba Iulia, însă acesta se poate rectifica în funcție de evoluția situației generate de pandemia de COVID-19.

În 29-30 iulie, în șanțurile Cetății, mai exact în zona grădinii japoneze va avea loc un festival culinar.

Pentru luna august este programat un concert de muzică populară susținut de Ioan Bocșa alături de ansamblul ”Icoane”.

Pe 14 august, va avea loc un un eveniment artistic susținut de Transilvania Art Tango.

De asemenea, elevii Liceului de Artă ”Regina Maria”, vor susține concerte în prima și a treia zi de miercuri a fiecărei luni, de la 1 iunie, la Muzeul Principia din Cetatea Alba Carolina.

Proiectul cu trupa de teatru de amatori ”Skepsis” va avea patru reprezentații pe perioada sezonului turistic.

Spre sfârșitul verii, la început de toamnă, dacă va fi posibil, se ia în calcul și organizarea Festivalului de Muzică.

Cel mai probabil, în fiecare weekend va fi organizat câte un eveniment, de mai mică sau mai mare anvergură, a mai declarat primarul Gabriel Pleșa în timpul interviului.

Mai mult de atât, este luat în calcul și organizarea festivalului ”Alba Fest”, care de obicei avea loc în luna mai, dar situația epidemiologică actuală nu permite acest lucru. Însă, în perioada 1-15 septembrie, dacă situația cauzată de pandemia de COVID-19 va permite, primăria ia în calcul organizarea ”Alba Fest”.

Garda austriacă, trupele de daci și romani, Garda Unirii, plus o nouă reprezentație din perioada medievală

Potrivit primarului Pleșa, evenimentele săptămânale de reconstituire istorică din perioada romană vor continua la sfârșit de săptămână. De asemenea, garda austriacă a Cetății, (schimbul de gardă) va avea loc în weekend în jurul după-amiezii. Mai mult de atât, primăria vrea să realizeze și un eveniment de reconstituire din perioada medievală.

Din câte se pare, pe piața din Alba Iulia de reconstituire istorică au apărut mai mulți ofertanți.

Garda Unirii va fi o altă reprezentanție artistică care cel mai probabil va activa în această vară. În total, potrivit primarului Pleșa, turiștii vor avea la dispoziție patru evenimente de reconstituire istorică care se vor desfășura săptămânal la Alba Iulia.

Evenimentele ar urma să înceapă în cursul lunii iunie. Vineri seara, vor avea loc reprezentații ale dacilor și romanilor, sâmbata și duminică va activa garda austriacă, iar pentru cele două reprezentația medivală și Garda Unirii moementan nu a fost fixată o zi sau oră anume.

Mai mult de atât, în șanturile Cetății sub podul Porții a III-a, autoritățile doresc să amenajeze mai multe ateliere: confecții de monezi, țesături, tir cu arcul, dansuri romane la care turiștii să participe.

 

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO INTERVIU cu primarul Gabriel Pleșa: Cum va arăta sezonul turistic la Alba Iulia. Evenimente și reprezentații artistice

Publicat

Garda austriacă, trupele de daci și romani, la care se mai adaugă o nouă reprezentație din perioada medievală, câteva evenimente culturale și artistice, ateliere în aer liber, plus o încercare de a revitaliza șanțurile Cetății – planurile primăriei Alba Iulia pentru sezonul turistic 2021. 

Am stat de vorbă cu primarul Gabriel Pleșa despre cum are de gând noua administrație locală să primească turiștii în această vară, după ce anul trecut a fost unul ratat din punct de vedere turistic din cauza pandemiei de COVID-19.

Acum cu relaxarea restricțiilor, însoțită de campania de vaccinare, turiștii sunt așteptați la Alba Iulia. Am vrut să aflăm de la primarul Pleșa dacă vor exista evenimente, reprezentații artistice și cum va fi animată Cetatea pe toată perioada turistică.

Mai mult de atât, am vorbit cu Gabriel Pleșa despre investiții în zona turistică, cum vede turistul Alba Iulia și mai planurile de viitor ale primăriei pentru dezvoltarea serviciilor pentru cei care vizitează orașul.

Garda austriacă, trupele de daci și romani, Garda Unirii, plus o nouă reprezentație din perioada medievală 

Potrivit primarului Pleșa, evenimentele săptămânale de reconstituire istorică din perioada romană vor continua la sfârșit de săptămână. De asemenea, garda austriacă a Cetății, (schimbul de gardă) va avea loc în weekend în jurul după-amiezii. Mai mult de atât, primăria vrea să realizeze și un eveniment de reconstituire din perioada medievală.

Din câte se pare, pe piața din Alba Iulia de reconstituire istorică au apărut mai mulți ofertanți.

Garda Unirii va fi o altă reprezentanție artistică care cel mai probabil va activa în această vară. În total, potrivit primarului Pleșa, turiștii vor avea la dispoziție patru evenimente de reconstituire istorică care se vor desfășura săptămânal la Alba Iulia.

CITEȘTE ȘI: Alba Iulia revine la viață: Concerte în aer liber, Legiunea XIII-a Gemina, garda austriacă și alte activități culturale

Evenimentele ar urma să înceapă în cursul lunii iunie. Vineri seara, vor avea loc reprezentații ale dacilor și romanilor, sâmbata și duminică va activa garda austriacă, iar pentru cele două reprezentația medivală și Garda Unirii moementan nu a fost fixată o zi sau oră anume.

Mai mult de atât, în șanturile Cetății sub podul Porții a III-a, autoritățile doresc să amenajeze mai multe ateliere: confecții de monezi, țesături, tir cu arcul, dansuri romane la care turiștii să participe.

Declarațiile despre reprezentațiile istorice pot fi văzute de la minutele 2.00 și 13.00 a interviului.

Evenimente în Cetatea Alba Carolina

Un milion și jumătate de lei sunt dedicați din bugetul pe anul 2021 pentru evenimente culturale în Alba Iulia, însă acesta se poate rectifica în funcție de evoluția situației generate de pandemia de COVID-19.

În 29-30 iulie, în șanțurile Cetății, mai exact în zona grădinii japoneze va avea loc un festival culinar.

Pentru luna august este programat un concert de muzică populară susținut de Ioan Bocșa alături de ansamblul ”Icoane”.

Pe 14 august, va avea loc un un eveniment artistic susținut de Transilvania Art Tango.

De asemenea, elevii Liceului de Artă ”Regina Maria”, vor susține concerte în prima și a treia zi de miercuri a fiecărei luni, de la 1 iunie, la Muzeul Principia din Cetatea Alba Carolina.

Proiectul cu trupa de teatru de amatori ”Skepsis” va avea patru reprezentații pe perioada sezonului turistic.

Spre sfârșitul verii, la început de toamnă, dacă va fi posibil, se ia în calcul și organizarea Festivalului de Muzică.

Cel mai probabil, în fiecare weekend va fi organizat câte un eveniment, de mai mică sau mai mare anvergură, a mai declarat primarul Gabriel Pleșa în timpul interviului.

Mai mult de atât, este luat în calcul și organizarea festivalului ”Alba Fest”, care de obicei avea loc în luna mai, dar situația epidemiologică actuală nu permite acest lucru. Însă, în perioada 1-15 septembrie, dacă situația cauzată de pandemia de COVID-19 va permite, primăria ia în calcul organizarea ”Alba Fest”.

Despre evenimentele programate în acest an, Gabriel Pleșa a discutat cu reporterul alba24.ro, de la minutul 10 al interviului.

Planuri pentru șanțurile Cetății

Marea problemă a șanțurilor care înconjoară Cetatea Alba Carolina este aceea că nu sunt puse în evidență. Mai exact, nu există facilități, nu există operatori economici care să aibă spre vânzare macar un minim de produse, iar despre o terasă în zona de est a cetății nici nu a fost pusă problema până acum.

Însă, Gabriel Pleșa a făcut în timpul interviului o serie de declarații referitoare la planurile pentru punerea în valoare a șanțurilor.

Mai exact, acesta a declarat că după votarea bugetului, a fost realizat un PUZ pentru șanțuri: ”vrem să le dam viață, să le punem în evidență”.

Din punct de vedere turistic, aceasta a declarat că au fost identificate 10-12 puncte care ar putea fi amenajate în puncte de alimentație publică. În zonele respective există utilități, la care puncte de vânzare similare ca cele din interiorul cetății se pot racorda.

Va fi realizat un regulament ca în punctele respective să fie instalate rulote sau locații în care să se servească mâncare sau diferite produse aliementare sau chiar să fie amenajate standuri cu suveniruri.

Gabriel Pleșa a declarat că la nivelul administrației sunt multe cereri din partea operatorilor economici de a activa în zona șanțurilor. Mai mult de atât, primarul a declarat că în maxim o lună ar putea pătrunde primii comercianți în șanțurile Cetății.

De asemenea, spațiile din interiorul șanțurilor care momentan sunt într-o stare precară, vor fi scoase din nou la licitație pentru concesionare.

Tot în planurile primăriei pentru a da viață șanțurilor se află și ideea de a muta o bună parte din terasele sezoniere în interiorul acestora.

Planurile primarului Pleșa despre șanțurile Cetății pot fi ascultate și văzute de la minutul 4.00 al interviului.

Cât stă un turist la Alba Iulia

În ultima vreme, expresia ”la Alba Iulia sunt vizitatori nu turiști” a început să fie din ce în ce mai folosită, în special din partea celor cu afaceri în domeniul HoReCa. Aceștia spun că cei care vin la Alba Iulia sunt doar în vizită: se plimbă prin Cetatea Alba Carolina pentru câteva ore, poate servesc o băutură la terasele din Cetate, dar mare parte dintre ei nu rămân peste noapte.

Potrivit primarului Gabriel Pleșa, un turist care vine la Alba Iulia nu stă mai mult de 24 de ore, ceea ce nu este un lucru pozitiv a specificat acesta. Planurile primăriei sunt acelea de a suplimenta atracțiile turistice din oraș în așa fel încât cei care ajung la Alba Iulia să stea două zile.

”Eu cred că oamenii vor rămâne în Alba Iulia, se vor caza, dacă vor avea ce să facă efectiv două zile. Eu zic că dacă pe lângă Cetate, care în sine care este punctul principal, vom avea și servicii de calitate din partea operatorilor economici, iar noi ca administrație să ajutam la organizare și a evenimente, e imposibil ca oamenii să nu se cazeze și a doua zi să participe la un concert”, a precizat Gabriel Pleșa, de la minutul 17.00 al interviului.

Trei aspecte pentru îmbunătățirea serviciilor turistice la Alba Iulia

Îmbunătățirea infrastructurii turistice, înmulțirea punctelor de atracții turistice ( indiferent de domeniul acestora) și nu în ultimul rând, implicarea activă a autorităților locale în turism, sunt punctele pe care Gabriel Pleșa le-a precizat ca fiind aspecte care necesită îmbunătățiri.

Strategia de dezvoltare a Cetății pe termen mediu și scurt

Întrebat de reporterul alba24.ro care sunt primele trei puncte care îi vin în minte când este vorba despre strategia de dezvoltare a Cetății, Gabriel Pleșa a specificat: continuarea investițiilor în conservarea Cetății Alba Carolina, convingerea Ministerului Apărării de a ceda pavilioanele din Cetate.

De asemenea, în zona Cetății ar putea exista un teatru de iarnă și vară. Finalizarea Casei Velican din partea de jos a orașului este o altă investiție pe care primăria vrea să o realizeze.

Legat de preluarea clădirilor care aparțin MApN, Gabriel Pleșa a declarat că momentan sunt în discuții cu reprezentații armatei, iar săptămâna viitoare o delegație a acestora va ajunge la Alba Iulia pentru a discuta cu autoritățile locale.

Dacă spațiile care acum aparțin armatei vor fi preluate, în viziunea primarului Pleșa, ar putea fi realizată o deschidere pe ravelin, iar clădirile pot avea diferite destinații culturale, artistice.

În curtea actualei unități militare, Gabriel Pleșa, a declarat în închiere că a văzut un proiect al unui arhitect din Alba Iulia, proiect care propune construirea unui teatru în aer liber.

Despre strategia de dezvoltare a turismului în Cetatea Alba Carolina, primarul Pleșa a discutat alături de reporterul alba24.ro, de la minutul 21.00 al interviului.

Un interviu realizat de Cristian Panu și Raul Baciu.

 

 

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Inundațiile fac prăpăd la Arieșeni după ce Arieșul Mare a ieșit din matcă. 50 de familii din satul Galbena, izolate

Publicat

Apele fac prăpad, marți, 18 mai, în mai multe localități din Arieșeni. Mai multe sate aflate pe cursul Arieșului Mare au fost afectate de inundațiile provocate de precipitațiile din ultimele ore dar și dezghețarea zăpezii de pe versanți. 

În jurul orei 17.30, albia Arieșului Mare era ieșită din matcă și și-a schimbat cursul. În satul Islaz apa trece prin gospodăriile oamenilor și a afectat deja mai multe locuințe.

CITEȘTE ȘI: AVERTIZARE COD GALBEN și COD PORTOCALIU de INUNDAȚII pe mai multe râuri, în Alba și alte 14 județe. COD ROȘU în Bihor și Cluj

De asemenea, vremea nu dă semne că s-ar potoli, ba mai mult în zona respectivă plouă torențial.

În satul Galbena, în urma distrugerii podului care face legătura între DN 75 și satul respectiv, 50 de familii sunt momentan izolate și nu mai au pe unde să iasă pe DN75, au declarat reprezentații autorităților locale pentru alba24.ro.

CITEȘTE ȘI: FOTO: Un pod a fost distrus de inundații în Apuseni. Circulația între DN 75 și satul Galbena, ÎNCHISĂ

De asemenea aceștia au precizat că zonă nu au mai fost de foarte multă vreme inundații de asemenea amploare.

La fața locului intervin pompierii militari ai ISU Alba alături de reprezentanții autorităților locale.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate