Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Numărătoarea paralelă: Încep să se confirme primele rezultate. Luptă strânsă la Consiliul Județean

Publicat

UPDATE: ORA 6,00. Ion Dumitrel conduce cu 12000 voturi în fața lui Teodor Atanasiu pentru președinția Consiliului Județean, dar didferența ar putea fi micșorată substanțial după numărarea voturilor din două mari fiefuri US- Cugir și Aiud.

UPDATE: Ora 3.30: Diferență mare de voturi la Lupșa, pentru președinția Consiliului Județean Alba: Teodor Atanasiu a obținut aproximativ 1.200 de voturi, iar Ion Dumitrel a adunat doar 336 de voturi.

Ora 3.15: La Blaj, Ion Dumitrel a obținut cu 3560 de voturi mai mult decât contracandidatul său, Teodor Atanasiu. La Alba Iulia, din 33 de secții de votare, Ion Dumitrel are 9804 voturi, iar Teodor Atanasiu a adunat 8277 de voturi. Pentru consilierii județeni, PDL a obținut 8693 de voturi, iar USL a adunat 8294 voturi, au transmis surse PDL.

Ora 3.00: Din 31 de secții de votare numărate în Alba Iulia (din totalul de 49), Ion Dumitrel a obținut 9.169 voturi, iar Teodor Atanasiu a adunat 7.724 de voturi, potrivit unor surse PDL.

Ora 2.30: PDL a obținut 44 de primării din județ, USL a câștigat 32 de primării, iar UDMR a câștigat Primăria Remetea. Primăriile Câștigate de PDL sunt Alba Iulia, Blaj, Ocna Mureș, Zlatna, Albac, Almașu Mare, Avram Iancu, Berghin, Câlnic, Cenade, Cergău, Cetatea de Baltă, Crăciunelul de Jos, Doștat, Fărău, Gârbova, Gârda de Sus, Hopârta, Horea, Ighiu, Jidvei, Lopadea Nouă, Meteș, Mihalț, Mirăslău, Mogoș, Noșlac, Ocoliș, Ohaba, Pian, Ponor, Rădești, Râmeț, Roșia de Secaș, Roșia Montană, Sălciua, Șona, Unirea, Valea Lungă, Vidra.

Ora 2.20: După ce a pierdut Primăria Sebeș cu o diferență de doar 70 de voturi din totalul de aproximativ 12.000, Dorin Nistor a depus contestație la toate secțiile de votare și a cerut renumărarea voturilor. Numărătoarea va avea loc în această noapte, au transmis surse PDL.

Ora 2.10: După numărarea buletinelor de vot în 23 de secții din Alba Iulia, PDL obținuse cu 800 de voturi mai mult decât USL pentru Consiliul Local. Pentru funcțiile de consilieri județeni, buletinele numărate în 7 secții de votare au adus PDL un plus de 700 de voturi față de USL, după cum au transmis surse PDL.

Ora 1.40: Primăria orașului Sebeș a fost câștigată de candidatul USL, Alexandru Dăncilă, la o diferență de maximum 100 de voturi, potrivit unor surse USL.

La ora 1.30, când rămăseseră 12 secții de votare de numărat în Alba Iulia, Ion Dumitrel (PDL) obținuse cu 480 de voturi mai mult decât contracandidatul său, Teodor Atanasiu (USL), potrivit unor surse din USL.

La ora 00.30, după ce se număraseră buletinele de vot din 30 de secții din tot județul, Ion Dumitrel (PDL) adunase cu aproximativ 1.000 de voturi mai mult decât Teodor Atanasiu (USL), potrivit unor surse din PDL.

La ora 00.20, după numărarea voturilor din 40 de secții din oraș, Mircea Hava (PDL) a obținut 12.500 de voturi, iar Călin Potor (USL) a obținut 8.000 de voturi, potrivit surse PDL. Au mai rămas de numărat voturile din aproximativ 5 secții.

La Sebeș, în jurul orei 00.20, mai rămăseseră de numărat voturile din trei secții, iar în urma numărătorii, Dorin Nistor (PDL) se situa cu 12 voturi peste Alexandru Dăncilă (USL), potrivit surse PDL.

În jurul orei 00.00, se număraseră voturile pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Alba în 4 secţii din oraş, iar Ion Dumitrel avea 200 de voturi în plus faţă de Teodor Atanasiu.

La ora 23.50, după numărarea voturilor în 20 de secţii  din oraş, Mircea Hava ar fi obţinut cu 2.400 de voturi mai mult decât candidatul USL, Călin Potor, potrivit unor surse din PDL.

La numărătoarea paralelă în judeţ, PDL deținea informaţii că a obţinut primăriile Roşia de Secaş, Cetatea de Baltă, Hopârta, Berghin, Ohaba, Lopadea Nouă, Cergău, Jidvei, Ighiu, Horea, Vidra, Câlnic, Mirăslău, Mihalţ, Doştat, Şibot, Rădeşti, Râmeţ, Săsciori, Feneş, la Zlatna Silviu Ponoran a câștigat cu un plus de 300 de voturi. La Ocna Mureș a fost dat câștigător Silviu Vințeler, iar la Blaj a câștigat Gheorghe Rotar. De asemenea, la Sebeș, Dorin Nistor a câștigat 3 din 4 secții, totalul acestora fiind 16, în curs de numărare.

Rezultate parțiale  provenite din numărătoarea paralelă  la primăriile din județ: Baia de Arieș – a câștigat candidatul USL Traian Pandor, la Cugir- Adrian Teban cu 82% ( USL), Ciugud- Gheorghe Damian 92% (USL) , Daia Română- Visarion Hăprian 90% (USL). De asemenea, la Poşaga, a câștigat candidatul USL, Ionel Bulgăr. Potrivit ultimelor rezultate, USL a câştigat şi primăriile Abrud (Nicolae Simina), Câmpeni (Călin Andreș), Teiuş (Mirel Vasile Hălălai), Aiud (Horațiu Josan), Bucerdea (Ioan Aldea), Bistra (Traian Gligor).

În jurul orei 22.00, prim-vicepreședintele PNL Alba, Simion Crețu, a spus, în direct la Alba24.ro, că, potrivit sondajelor preliminare realizate la nivel de județ, USL va avea în Alba un vot politic de 45-50%, ceea ce înseamnă că va câștiga 40-45 de primării. Simion Crețu a mai spus să, potrivit ultimului exit-pol, de la ora 19.00, realizat în Alba, USL ar cârștiga și primăria Alba Iulia și și președinția Consiliului Județean Alba.

Teodor Atanasiu a declarat în direct la Alba24 că, potrivit unui exit-poll făcut în Alba de o firmă din București, acesta l-ar depăși pe Ion Dumitrel la președinția Consiliului Județean, cu 6%, iar Călin Potor l-ar depăși pe Mircea Hava cu 3%.

După ce pe toate posturile TV de știri se vorbește despre o posibilă victorie USL, potrivit rezultatelor parțiale ale exit poll-urilor de la București (Sorin Oprescu – 64,1%) și Cluj (Marius Nicoară – 41,7%), la sediile partidelor din Alba, unde televizoarele erau punctele de maximă atracție, politicienii și candidații se exteriorizau fiecare în felul său. În faţa sediului PNL, s-au strâns toți liderii USL din Alba, o mulțime de membri și susținători ai acestora. Într-o atmosferă de semi-sărbătoare, aceștia par să „țină în interior” o explozie de bucurie și parcă, din moment în moment, abia așteaptă să desfacă șampaniile, pregătite deja. În același timp, și în fața sediului PDL s-a adunat un grup de membri și candidați, printre care Mircea Hava și Ion Dumitrel. Atmosfera este ușor mai temperată, parcă mai apăsătoare.

În sondajele USL, completate la ieșirile din secțiile de votare, pe o listă cu 74 pe rânduri, se pare că Teodor Atanasiu deținea majoritatea, 39 de voturi, pe când Ion Dumitrel a primit 30 de voturi, iar restul de 5 voturi au fost destinate lui Ion Marincaș.

Judeţul Alba şi Alba Iulia nu s-a aflat pe lista unor sondaje exit-poll independente.

Se pare că primul nume din partea PDL, vehiculat ca fiind câștigător al funcției de primar a fost cel al Lenuței Aldea, de la Cergău, în jurul orei 22.15.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax