Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Numărul cererilor de viză de flotant pentru un loc în şcoala dorită a crescut la nivel naţional. Vezi care este situaţia în Alba Iulia

Publicat

Nu mai este un mister faptul că metodologia de înscriere a copiilor la şcoli în acest an a dat bătăi serioase de cap, la nivel naţional, atât personalului didactic, părinţilor, cât şi copiilor, care nu pot fi înmatriculaţi la orice unitate, ci au prioritate la înscriere în şcoala de care aparţin din punct de vedere administrativ-teritorial. Astfel, această prevedere a determinat unii părinţi să ia măsuri extreme pentru a se asigura că vor reuşi să obţină un loc pentru copilul lor în şcoala pe care şi-o doresc. În vreme ce, în oraşele mari ale ţării, cererile de flotant pentru zonele centrale au crescut brusc în perioada înscrierilor la şcoală, se pare că în Alba Iulia situaţia este mai temperată, fără modificări evidente ale numărului obişnuit de astfel de cereri.

În contextul actualei metodologii de înscriere a copiilor la şcoli, restricţiile impuse nu au făcut altceva decât să îi motiveze pe părinţi să găsească mijloace alternative de a rezolva problema înmatriculării copiilor la şcoala dorită. Dacă mulţi dintre părinţi au încercat să „rezerve” un loc într-o şcoală încă de anul trecut, cu mult înainte de începerea oficială înscrierilor (5 martie 2012), văzându-se în continuare „descoperiţi”, fără nicio valabilitate a rezervării anterioare, câţiva dintre aceştia au recurs la alte metode de siguranţă, o mutaţie provizorie a domiciliului în zona în care se situează şcoala la care aceştia ţin cu fermitate să îşi înregistreze fiul sau fiica, încă preşcolari.

Dacă în multe dintre oraşele ţării (Bucureşti, Cluj-Napoca), reprezentanţii administraţiei locale au raportat un număr uriaş de cereri de flotant în zone centrale, în perioada premergătoare înscrierii în clasa I şi pregătitoare, în Alba Iulia situaţia nu pare să fie atât de critică.

În primele trei luni ale acestui an, la Biroul de Evidenţă a Populaţiei din Alba Iulia s-au înregistrat aproximativ 400 de cereri de vize de flotant, în oraş şi cartierele limitrofe. În această cifră se încadrează toate categoriile de cetăţeni care au avut nevoie de o mutaţie din diverse motive. Este vorba despre studenţi, absolvenţi, cazuri sociale şi diverse alte categorii de persoane, printre care şi părinţi de copii cu vârste de înscriere în clasa I sau pregătitoare, însă, potrivit administraţiei locale, puţine dintre aceste cereri au fost întocmite pentru înscrierea copiilor la şcoală.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax