Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Numărul de angajări a crescut, în ultima perioadă. Joburile de care au început să se ferească românii

Publicat

interviu-angajat

Numărul de angajări a crescut cu 50% în această vară, față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit celei mai mari platforme de recrutări online din țara noastră.

Cele mai multe recrutări s-au făcut în retail, IT, firme de curierat, fabrici, dar și clinici private și farmacii.

Pe de altă parte, oamenii nu mai vor să lucreze în magazine, considerând că acolo sunt mai expuși la infecția cu COVID-19.

La o firmă de cablaje din Ciugud, județul Alba, au fost angajați 18 de oameni numai în ultimele luni și ar mai fi nevoie de electricieni și ingineri. Recrutările sunt făcute, însă, în condiții speciale.

”La interviu li s-a luat temperatura, au fost doar într-un spațiu special amenajat, au păstrat distanța socială, iar persoanele acceptate au putut începe munca doar după 14 zile în care i-am rugat să stea cât mai mult izolați”, a declarat Laura Moga Pema, proprietara firmei.

Și una dintre firmele de curierat caută oameni. Pentru că sunt mai multe comenzi online ca niciodată a angajat recent 130 de curieri, manipulanți și operatori pentru call center.

”În această perioadă recrutăm mult mai ușor față de aceeași perioadă a anului trecut pentru că foarte mulți își caută un loc de muncă și sunt dispuși să facă o reconversie profesională. Spre exemplu, am recrutat oameni din horeca, ospătari, chelneri”, a declarat Elena Anghel, director HR firmă de curierat.

*Românii se feresc să lucreze în supermarketuri

Multe companii au fost nevoite să suplimenteze numărul angajaților pentru a se adapta serviciilor online. În ultimele luni s-au făcut angajări masive la farmacii, clinici private, firme de curierat sau de retail. Însă românii nu mai sunt atât de dornici să lucreze în supermarket-uri și hypermarket-uri.

”Interesant este că de când am început această criză, angajații, candidații au mers către acest domeniu, de retail, însă, luna trecută am avut o scădere de 60% a aplicărilor pentru retail”, a declarat Vlad Curtifan, de la Best Jobs România: .

Potrivit unui studiu din anul 2019, aproape 70% dintre români sunt dispuși să-și schimbe meseria, iar cei mai deschiși la o schimbare sunt angajații cu vârste cuprinse între 31 și 50 ani.

Sursa: stirileprotv.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax