Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Numărul de flotanți la o singură adresă va fi limitat. Noi reguli privind stabilirea domiciliului, în dezbatere la MAI

Publicat

buletin

Autoritățile vor să limiteze numărul persoanelor care pot să își stabilească domiciliu sau reședința, respectiv să fie luați în spațiu sau să obțină viză de flotant, la o singură adresă. Potrivit unui proiect publicat în dezbatere de MAI, nu va mai fi posibilă înscrierea menţiunii privind stabilirea domiciliului la o anumită adresă, dacă la adresa declarată sunt înregistrate mai mult de zece persoane. 

Se dorește astfel eliminarea situațiilor în care, pentru a obține anumite avantaje, anumite persoane își stabilesc, în mod fictiv, domiciliul la o altă adresă decât cea la care locuiesc de fapt.

Vezi și Persoanele care locuiesc la altă adresă decât cea din buletin vor putea fi sancţionate. Lovitură pentru chiriașii fără contract

Potrivit unui proiect de ordonanță publicat recent în dezbatere de Ministerul Afacerilor Interne (MAI), se dorește eliminarea situațiilor în care un număr mare de persoane își stabilesc, în mod fictiv, domiciliul la o adresă, prin limitarea stabilirii domiciliului în situația în care în Registrul Naţional de Evidenţă a Persoanelor (R.N.E.P.) sunt înregistrate mai mult de 10 persoane la adresa declarată.

Conform documentului, nu va mai fi posibilă înscrierea menţiunii privind stabilirea domiciliului sau, după caz, a reşedinţei la o anumită adresă dacă în R.N.E.P., la adresa declarată, sunt înregistrate mai mult de 10 persoane.

Prevederile nu se vor aplica proprietarului imobilului situat la adresa respectivă sau membrilor familiei extinse ale acestuia.

De asemenea, potrivit proiectului, prin familie extinsă se înţelege soțul/soția, rudele în linie dreaptă, precum şi cele în linie colaterală până la al patrulea grad inclusiv ale titularului dreptului locativ.

Proiectul Ordonanței pentru modificarea şi completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor român a fost publicat în dezbatere pe site-ul MAI în 18 ianuarie.

„Scopul actului normativ este pe de o parte corelarea legislației interne cu legislația europeană, cât și acela de a institui reglementări care să asigure atât cadrul instituţional necesar, cât şi posibilitatea implementării unor soluţii optime pentru înlăturarea consecinţelor negative legate de imposibilitatea atingerii scopului pentru care R.N.E.P. a fost constituit şi de alimentarea cu date care nu corespund realităţii a sistemelor informatice ale instituţiilor şi autorităţilor publice, generate de fenomenul înregistrat cu privire la stabilirea sau schimbarea domiciliului şi/sau a reşedinţei de către cetăţenii români fără intenţia de a avea locuinţa principală la adresa declarată, astfel cum prevăd dispoziţiile legale în vigoare”, se precizează în nota de fundamentare.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. zoro

    joi, 20.01.2022 at 16:42

    Cam tarziu,dar sa o vedem aplicata masura,ca acolo stam cam prost!!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax