Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Numărul de locuri din spitalele județului Alba. Cum se pregătesc autoritățile pentru creșterea numărului de infectări

Publicat

În județul Alba există în spitale 192 de locuri pentru pacienții COVID. Dintre acestea, aproximativ 32 sunt încă libere, spune prefectul de Alba, Nicolae Albu, contactat de Alba24.

Acesta a adăugat că în cazul în care este nevoie, numărul lor se poate suplimenta cu încă cel puțin 20, iar autoritățile județene sunt pregătite să crească numărul total cu încă 10%, prin reamenajarea spațiilor existente. Situația locurilor este însă dinamică și se schimbă de la o zi la alta. 

În Alba Iulia, la Spitalul Județean de Urgență nu mai sunt locuri nici la ATI, nici la Secția de Infecțioase care tratează bolnavii COVID. Autoritățile spun însă că există varianta suplimentării cu 4 paturi la ATI, dacă va fi cazul.

Locuri în spitalele din județ:

Abrud: 25 locuri – 2 libere

Sebeș: 14 locuri – 7 libere

Alba Iulia: 49 locuri – libere 0

Blaj: 24 locuri – 8 libere

Cugir: 16 locuri – 4 libere

Aiud Spitalul de Pnreumoftiziologie: 26 locuri – 3 libere

Aiud Spitalul Municioal: 8 locuri – 0 libere

Sebeș, Secția de Pediatrie: 8 libere

La Abrud există câteva containere în care sunt amenajate 28 de locuri, momentan libere, dar care pot fi activate în orice moment.

Autoritățile spun că numărul mare de cazuri pozitive este dat de numărul mare de teste zilnice care se fac în județ, printre cele mai multe din țară.

În județ au fost înregistrate 58 de cazuri noi de COVID-19, în ultimele 24 de ore, potrivit datelor transmise joi, 1 octombrie, de către Direcția de Sănătate Publică.

Cazurile sunt răspândite pe tot teritoriul județului.

În prezent sunt 572 de cazuri active în județ. În condițiile în spitale sunt 160 de pacienți (în special cu simptome medii și grave), peste 400 sunt în izolare la domiciliu.

În total, 1891 persoane s-au infectat în județ, iar 1250 persoane au fost declarate vindecate. Dintre acestea, 69 de pacienți au decedat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax