Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Numărul ”luptătorilor din decembrie 1989” s-ar putea tripla. PSD vrea să prelungească Revoluția cu 3 zile, printr-un amendament

Publicat

iliescu

Un amendament la Ordonanța de Urgență 95/2014 privind revoluționarii, semnat de deputata Laura Vicol și senatorul Ion Rotaru, ambii de la PSD, sporește numărul celor care vor primi statutul de „Luptător cu rol determinant în Revoluția Română”.

Amendamentul prelungește perioada de recunoaștere a meritelor de revoluționar cu încă 3 zile.

Astfel, potrivit unei adrese a Secretariatului de Stat pentru Recunoașterea Meritelor Luptătorilor împotriva regimului comunist din România, numărul celor care vor dobândi certificate de „Luptător cu rol determinat” va crește cu 8.639 de persoane.

Astfel, numărul revoluționarilor, care sunt în prezent aproximativ 4.000, va ajunge să fie de 3 ori mai mare, potrivit Europei Libere.

Subterfugiul găsit de inițiatori în Comisia Juridică a Camerei Deputaților este modificarea datei și orei de la care o persoană poate beneficia de un astfel de titlu.

Astfel, perioada pentru care este recunoscută calitatea de „luptător cu rol determinant” va fi, potrivit amendamentului Vicol-Rotaru, 14-25 decembrie (ziua în care dictatorul Nicolae Ceaușescu a fost judecat și împușcat), în loc de 14-22 decembrie, ora 12.10 (data când acesta a fugit cu elicopterul de pe sediul Comitetului Central, care a fost apoi ocupat de revoluționari).

VIDEO Poveștile Revoluției din Alba: martiri, securiști, morți, dezinformare și liniște apăsătoare. 21 decembrie, ziua întâi

Aceste trei zile în plus strecurate în amendament măresc numărul „luptătorilor cu rol determinant”, care primesc o indemnizație de 2.020 lei lunar, ceea ce va duce și la creșterea spectaculoasă a impactului bugetar.

Sursă: Europa Liberă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pamfil

    joi, 13.04.2023 at 10:20

    normal, mai au de recompensat niste „cadre de nadejde”.

    Tara esuata… l-au ucis pe dictator ca sa tempereze masele. Daca era mancare si caldura si acum eram condusi tot de clanul Ceausescu si nepoteii securistilor. Acum doar nepoteii securistilor, din acelasi material de tradatori de tara trag sforile. Boborul e acelasi… delasatori, comozi si fara coloana vertebrala.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax