Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Numărul mare de plângeri de la APIA a crescut infracţionalitatea economico-financiară. Judeţul Alba se situează pe locul 5 în România

Publicat

În primele şase luni din 2013, infracţiunile de natură economico-financiară au crescut faţă de perioada similară a anului 2012. Astfel, în mediul rural au fost cu 681 mai multe sesizări şi se pare că această creştere se datorează plângerilor făcute de APIA la adresa mai multor fermieri din judeţ, care au făcut fals în declaraţii în luna ianuarie. Infracţiunile economico-financiare constatate au crescut cu 38,4%, situând astfel judeţul Alba pe locul 5 în România.

Numărul de infracţiuni constatate, de natură economico-financiară a fost de 313/100.000 de locuitori. După mediul în care au fost comise infracţiunile constatate s-au înregistrat creşteri cu 6,8% în mediul urban, de la 2.592 la 2.769, respectiv cu 73,9% în mediul rural, de la 921 la 1.602 infracţiuni. Nicolae Căbulea, şeful IPJ Alba, a menţionat că această creştere, din mediul rural, se datorează numărului mare de plângeri de la APIA, când mai mulţi fermieri a fost acuzați de fals în declaraţii.

Astfel  IPJ Alba a primit un număr de 515 sesizări de natură economică de la APIA, reprezentând 37,3% din infracţionalitatea economico-financiară. Dintre acestea 375 de sesizări au fost de infracţiuni de fals în declaraţii , iar 140 de sesizări au fost de infracţiuni de înşelăciune economică.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax