Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Numărul persoanelor aflate în izolare și în carantină în Alba. Ce amenzi au mai dat autoritățile celor ce nu au respectat legea

Publicat

În județul Alba, azi, 14.04.2020, se află în carantină 324 persoane, 366 persoane ieșite din carantină, 751 persoane izolate la domiciliu, 3672 persoane ieșite din izolare, 6 persoane vindecate, număr persoane decedate – 4.

De asemenea, autoritățile din județ au dat amenzi de peste 200.000 de lei, în ultimele 24 de ore, celor ce nu au respectat prevederile Ordonanțelor Militare.

În ultimele 24 de ore, 230 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

S-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 674 de persoane aflate în 299 de locații, iar echipaje mixte de polițiști, jandarmi, polițiști locali și lucrători MApN au intensificat activitățile pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanțele Militare.

În urma activităților au fost aplicate 177 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea dispozițiilor Ordonanțelor Militare, în valoare de 168.500 lei.

De exemplu, polițiștii Serviciului Rutier împreună cu polițiști din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia, jandarmi și polițiști locali au acționat pe raza municipiului Alba Iulia și pe drumurile județene care duc spre municipiu.

Au fost verificate 220 de autovehicule și 553 de persoane și au fost constatate 35 de abateri de natură contravențională, care au fost sancționate cu amenzi în valoare de 37.000 lei. Dintre amenzi, 34 au fost aplicate pentru nerespectarea ordonanțelor militare.

Între orele 10,00 – 22,00 Poliția Orașului Câmpeni a organizat, pe raza orașului și a localităților rurale arondate, o acțiune de verificare a modului de respectare a prevederilor legale privind starea de urgență.

Astfel, polițiști, jandarmi și polițiști locali au verificat 67 de autovehicule și 109 persoane și au constatat 13 abateri de natură contravențională, din care 11 au fost aplicate unor persoane care nu și-au putut justifica prezența pe stradă.

La acțiune au participat și specialiști silvici, care i-au sprijinit pe polițiști la verificarea transporturilor de material lemnos.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba continuă să desfășoare misiuni în contextul  răspândirii virusului. Încă de la începutul epidemiei, zilnic peste 100 de jandarmi au fost angrenați în misiuni de escortare a convoaielor auto,  misiuni de asigurare a măsurilor de ordine publică în zona centrelor de carantină,  misiuni desfășurate în vederea verificării modului de respectare a prevederilor ordonanțelor  militare, misiuni executate în cooperare cu poliția pentru verificarea respectării măsurilor impuse.

În ultimele 24 de ore, 122 de jandarmi au acționat pe raza județului Alba. În urma acțiunilor specifice au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 10.000 de lei.  Aceste sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare cu privire la circulația persoanelor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate