Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Numele candidaților la șefia Caselor Județene de Sănătate, la SECRET. La Alba, actuala șefă a instituției nu are contracandidat

Publicat

Concursurile pentru ocuparea a 37 de posturi de director general la Casele Județene de Asigurări de Sănătate, au început joi și datele privind candidații sunt în premieră, secretizate. Concursul presupune o probă scrisă și, peste 3 zile, un interviu. 

În județul Alba este un singur candidat, actuala șefă a instituției, Silvia Puie.

Concursul este primul din istoria Casei Naționale în care numele candidaților au fost secretizate, aceștia invocând GDPR, potrivit G4Media.ro.

Aceste instituții gestionează în 2021, un buget de aproape 45 de miliarde de lei. Două treimi dintre candidați ocupă deja aceste funcții.

În total, s-au înscris 60 de persoane, existând câteva județe în care postul este vânat de câte trei sau patru candidați. La polul opus, în trei județe nu s-a înscris nimeni.

În 24 de județe, printre care și Alba, candidează și directorii în funcție (Alba, Arad, Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Cluj, Covasna, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Ilfov, Maramureș, Mureș, Prahova, Satu-Mare, Suceava, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea, Municipiul București).

Este vorba despre actuala șefă a instituției, Silvia Puie, care este și singura candidată.

Secretomanie sub pretextul GDPR

”Mulţi candidaţi au solicitat ca numele şi rezultatul obţinut de ei la concurs să nu se publice, prin raportare la Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European şi al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor cu caracter personal)” se arată într-un răspuns al CNAS, la solicitarea jurnaliștilor de la G4Media.

Anterior însă, chiar președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Adrian Gheorghe, a declarat într-o conferință de presă, că a primit asigurări explicite de la toate partidele din coaliție că susțin organizarea unui concurs transparent și obiectiv pentru șefii caselor județene și a subliniat că așa va fi concursul.

Cine face parte din Consiliul de Administrație

Consiliul de administraţie al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) va fi format din 9 membri (cu doi mai mulți decât acum), cu un mandat pe 4 ani, dintre care șase vor fi reprezentanţi ai statului.

Doi sunt numiți de Preşedintele României, iar 4 sunt numiţi de premier, la propunerea ministrului Sănătăţii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 06.05.2021 at 16:34

    Normal ca nu le convine, sa afle romanul cu ce prosti se prezinta partidele ? Ca au d’astia la snop. Am vazut la alegeri ce trancalai au iesit pe liste.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax