Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Numele companiei Fan Courier, folosit pentru distribuirea de fișiere infectate cu troieni. Reacția firmei de curierat

Publicat

Fan Courier, liderul pieței locale de servicii poștale, a avertizat vineri asupra unui nou atac de tip phishing, o metodă online folosită de către atacatori pentru a sustrage bani, credențiale de acces la conturi online, parole sau alte informații personale. Utilizatorii sunt rugați să verifice adresele de e-mail de pe care primesc informări legate de expedițiile firmei de curierat și să nu deschidă fișierele anexate, deoarece sunt infestate cu troieni.

Troienii sunt programe care deși par legitime, în realitate, sunt create cu scopul de a fura date confidențiale, sau de a permite unor utilizatori sau programe neautorizate accesul la sistemul infectat, potrivit CERT-RO (Centrul National de Raspuns la Incidente de Securitate cibernetică).

Ce spune Fan Courier:

„Vă rugăm să verificați adresa de e-mail de pe care primiți informări legate de expedițiile FAN Courier și să NU deschideți fișierele anexate. De data aceasta, adresa de e-mail folosită seamănă în proporție foarte mare cu una reală.

Subliniem faptul că baza noastră de date nu a fost afectată de această nouă tentativă de atac cibernetic, datele fiecăruia dintre clienții noștri fiind în siguranță. Nu au existat pierderi de date sau breșe de securitate.

Ce vă recomandăm:

– Nu deschideți fișiere primite prin e-mail decât în cazul în care cunoașteți sursa.
– Evitați accesarea „ofertelor irezistibile” primite în mediul online.
– Asigurați-vă că dispozitivele voastre au instalate soluții de securitate.”

Nu este prima dată când Fan Courier atenționează asupra acestor atacuri. În vara acestui an, compania de curierat a făcut un anunț similar.

Sursă: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax