Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Numele localităţilor scrise cu „î” se schimbă. Proiect în Camera Deputaţilor

Publicat

cetateni, oameni, strada

Numele localităţilor din România care se scriu cu litera î se schimbă şi  vor fi scrise cu „â”. Un proiect de lege iniţiat de mai mulţi deputaţi PSD prevede acest lucru. Actele de identitate, pașapoartele sau permisele de conducere ale celor din localităţile vizate ar putea fi trebui schimbate.

Proiectul se află acum în dezbatere în Camera Deputaţilor. Conform unei hotărâri a Adunării Generale a Academiei Române din 1993, s-a revenit la scrierea cu „â”. Astfel, numele unor localităţi scrise cu “î” vor fi schimbate.

„Prin proiectul de lege de acum venim şi stabilim clar câte municipii, câte oraşe, câte comune şi sate sunt în structura fiecărui judeţ. Şi, în plus, datorită faptului că de-a lungul timpului pentru unităţile administrativ-teritoriale care erau trecute cu „â”, ele în momentul în care au fost propuse spre legiferare au apărut cu „î” şi invers, rămân toate aceste localităţi corecte cu „â””, declară Florin Buicu, deputat PSD, citat de digi24.ro.

Afectaţi de schimbare vor fi, însă, toţi cei care trăiesc în localităţile vizate. Vor trebui să îşi schimbe, automat, buletinele, permisele de conducere sau paşapoartele şi să dea piept cu cozile de la ghişee şi cu birocraţia anevoioasă. Iniţiatorii proiectului s-au gândit, însă, la o soluţie.

„Documentele respective vor fi emise doar în momentul în care acestea vor expira”, adaugă Florin Buicu, deputat PSD.

sursă: digi24.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. A.D.

    miercuri, 21.03.2018 at 07:42

    Ce prostalai ne conduc tara . Graznic cadou ne-au facut sudistii si moldovenii.
    Il intreb pe Buricu ala: Daca esti din Cimpeni si te cheama Cimpean….te cheama sa-ti schimbe buletinul doar pentru numele localitatii sau schimba si numele tau ? :))))
    Repet ce prostalai!!! psd nu exista in Transilvania !!! de ce trebuie sa ne supunem regulilor lor tampite ???

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax