Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Numiri în funcții la ISJ Alba: Dorin Sandea este noul Inspector General Școlar. Mai are doi ani până la pensie. Rodica Groza este adjunct

Publicat

Inspectoratul Școlar Județean Alba are, începând de vineri, o nouă conducere. Profesorul Dorin Sandea a intrat în posesia ordinului de numire pe funcția de inspector general, iar profesoara Rodica Groza este noul inspector general adjunct al instituției.

Așa cum vă precizam într-un material anterior, Dorin Sandea, 62 ani, membru PSD,  a fost favoritul Ministerului Educației pentru funcția din cadrul ISJ Alba, reușind să obțină postul pentru care se înscriseseră și  profesoara Simona Lazăr și directoarea Școlii „Avram Iancu” din Alba Iulia, Elena Ignat. Sandea a primit vineri ordinului de numire. Deși fostului inspector general școlar Cornel Sandu i s-a atras atenția că nu este moral să dețină o funcție de conducere în deconcentrate și să candideze pe listele unui partid ( lista de consilieri locali PDL), Dorin Sandea a primit avizul prefectului de Alba cu toate că se află și el pe o listă de candidați la alegerile locale (poziția 10 din lista de consilieri județeni a USL). Pe lângă acest aspect, potrivit Legii Educației,  Dorin Sandea nu întrunește noile condiții pentru ocuparea acestui post, nefiind membru al Corpului Național al Experților în Management Educațional.

Pe funcția de inspector școlar general adjunct a fost numită profesoara Rodica Groza, cadru didactic la Grupul Școlar Industrial Sebeș, unde predă istoria. Rodica Groza a fost  director la Școala Silviu Cărpinișanu, școală care a câștigat titlul de” Scoală Europeană” prin proiectele europene derulate. Singura apreciere negativă apărută în presa locală se referă la gestionarea defectuoasă unui transport de ajutoare umanitare care au fost distribuite în mai multe unități din zonă, motiv care ar fi atras și neprelungirea mandatului de management la școala respectivă  în anul 2010. Rodica Groza este membru în CNEME.

Posturile de conducere de la nivelul ISJ Alba au rămas vacante  după ce fostul inspector general Cornel Sandu și adjunctul acestuia, Marcel Stan au solicitat ministrului Educației eliberarea din funcție.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax