Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Nuntași transportați la spital, după o TOXIINFECȚIE ALIMENTARĂ la Căminul din Șugag. Incident ascuns de autorități

Publicat

caminul cultural sugag

Toxiinfecție alimentară, la o nuntă din Șugag. Mai mulți nuntași au ajuns la spitalele din Sebeș și Alba Iulia. Oamenii acuzau stări de rău, amețeli și diaree. Autoritățile județene, respectiv Direcția de Sănătate Publică și Direcția Sanitar Veterinară nu au făcut publice informațiile, din proprie inițiativă.

O nuntă s-a terminat prost, sâmbătă, la Căminul Cultural din Șugag. Mai mulți participanți au acuzat stări de rău, după ce au consumat alimentele servite la masă. Oamenii au fost transportați la spitalele din Sebeș și Alba Iulia, cu ambulanțele.

Cele două instituții care au atribuții în domeniu, DSV și DSP Alba, nu au comunicat din proprie inițiativă nici o informație despre acest incident, la trei zile de la producerea lui.

În schimb, administratorul Căminului Cultural din Șugag, Vasile Duvlea, a cerut scuze publice tuturor celor care au avut de suferit.

”Căminul cultural Şugag prin administratorul Duvlea Vasile, cere scuze tuturor celor care au participat la evenimentul organizat de către domnul Cănda Constantin din data de 27 10 2018 si au avut de suferit neplaceri medicale sau de altă natuă. Menționez faptul că D.S.V. ALBA înpreună cu D.S.P. ALBA au demarat o anchetă pentru identificarea cauzelor producerii acestui incident
După definitivarea anchetei o sa comunic rezultatele finale şi cauzele producerii acestora”, a transmis acesta.

Reprezentanții DSV ne-au oferit numărul purtătorului de cuvânt, Drașovean, un număr la care nu a răspuns nimeni. Mai mult decât atât, după ce am revenit la telefonul DSV, persoana care a răspuns a închis imediat după ce a aflat care este întrebarea. O reacție incredibilă.

De altfel, nu este prima dată când DSP și DSV au ascuns un asemnea incident, însă de obicei o fac atunci când sunt implicate persoane cunoscute, cu influență în județ. Vom reveni cu un articol pe această temă și veți avea ocazia să vedeți cum, o instituție care ar trebui să vegheze la sănătatea cetățenilor, ascunde informații care implică personaje importante.

Nici DSP Alba nu a transmis informația din proprie inițiativă. La solicitarea Alba24, reprezentanții instituției au comunicat că a fost vorba despre o nuntă la care au participat 300 de persoane, din care 8 s-ar fi prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Alba, cu grețuri, dureri abdominale și scaune diareice. O persoană a rămas internată, au mai comunicat aceștia.

UPDATE:  „Mâncarea fost preparată conform declarațiilor mirilor și ale administratorului căminului atât în gospodăria mirilor cât și în bucătăria Căminului
Cultural. În acest caz, conform procedurilor, compartimentul de control a efectuat verificarea condițiilor igienico-sanitare și a recoltat probe din alimentele preparate, iar compartimentul de epidemiologie a efectuat anchetaepidemiologică. Probele alimentare sunt în lucru.

Formelede manifestare ale pacienților au fost ușoare și medii, iar evoluția favorabilă” a mai transmis DSP Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax