Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

NUNȚI cu 200 de persoane la interior: Invitații trebuie să fie vaccinați, să aibă un test negativ sau să fi trecut prin boală

Publicat

Starea de alertă se prelungește în România pentru încă 30 de zile. Anunțul a fost făcut de premierul Florin Cîțu, într-o conferință de presă susținută miercuri 9 iunie. 

În hotărârea CNSU de prelungire a stării de alertă este precizat că se pot organiza nunți la interior cu 200 de persoane dacă sunt vaccinate, au un test negativ pentru COVID sau care au avut boala și pot face dovada.

De asemenea la exterior se pot organiza nunți la capacitatea maximă a spațiului, dar în condiții similare: nuntașii să fie vaccinați, să prezinte un rezultat negativ al unui test, sau să facă dovada că au avut COVID.

Cîțu, reacție după decizia Curții de Apel Cluj privind participarea la nunți și concerte cu dovada vaccinării

Premierul Florin Cîțu afirmă că anularea condiționării participării la nunți și concerte de dovada vaccinării nu va schimba cu nimic deciziile Guvernului: „vom ataca și vom câștiga” scrie DCNews.ro

Florin Cîțu a fost întrebat în ce măsură decizia Curții de Apel Cluj, care a anulat parțial, în prima instanță, hotărârea de Guvern vizând condiționarea participării la evenimente de dovada vaccinării, va schimba sau va influența politica măsurilor de relaxare.

„Nu va schimba, nu va influența. Vom ataca această decizie și sperăm că vom câștiga”, a spus premierul.

Curtea de Apel Cluj a decis să anuleze în parte Hotărârea de Guvern nr. 580/2021, care condiționează participarea la evenimente publice de dovada vaccinării sau a unui test negativ PCR.

Extras din Hotărârea CNSU privind prelungirea stării de alertă, adoptată în 9 iunie

”Se propune menținerea organizării de evenimente private cum ar fi nunți, botezuri, mese festive etc., fără a se limita la acestea, în saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente, cu un număr de maximum 70 de persoane în exterior sau de maximum 50 de persoane în interior în județele/localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și este interzisă la depășirea incidenței de 3/1.000 de locuitori.

La stabilirea numărului de persoane în exterior și/sau în interior nu se iau în calcul persoanele care au vârsta mai mică de 16 ani.

Evenimentele se potorganiza și cu participarea persoanelor până la capacitatea maximă a spațiului dacă toți participanții sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare și este asigurată o suprafață de minimum 4 mp pentru fiecare persoană.

25. Prin excepție de la prevederile pct. 24 se propune permiterea organizării de nunți și botezuri, în spații închise, cum ar fi, fără a se limita la acestea, saloane, cămine culturale, restaurante, săli/corturi de evenimente, cu participarea a cel mult 200 de persoane și cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, dacă toți participanții sunt persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

La stabilirea numărului de persoane în exterior și/sau în interior nu se iau în calcul persoanele care au vârsta mai mică de 16 ani.

26. Prin excepție de la prevederile pct. 24 se propune permiterea organizării de nunți și botezuri, în spații deschise, cu participarea persoanelor până la capacitatea maximă a spațiului și cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, dacă toți participanții sunt persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2” se arată în hotărârea CNSU.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax