Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

O absolventă a Colegiului Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, PRIMA la Academia Forţelor Aeriene ”Henri Coandă” din Braşov

Publicat

O absolventă a Colegiul Militar Liceal „Mihai Viteazul” Alba Iulia a obținut  cea mai mare medie de admitere  la  Academia Forţelor Aeriene ”Henri Coandă” din Braşov, din cei 159 de studenți care au început luni primul an de studiu. 

Maria Teodora Cardoş  din Satu-Mare – 9,97 a declarat că a venit la Academia Forţelor Aeriene ”Henri Coandă” la recomandarea colegilor de la Liceul militar din Alba Iulia, pe care l-a absolvit, dar şi pentru că îi place uniforma militară.

„Mi-a plăcut uniforma şi am înţeles că specializarea pentru care am optat, meteorologia, este foarte căutată. Sunt de două săptămâni în academie, a fost o perioadă dificilă, am participat la instrucţia de front, o experienţă frumoasă, dar grea, şi sper să fac faţă tuturor provocărilor din următorii ani de studenţie”, a afirmat studenta.

Studenţii anului I sunt în proporţie de 50% absolvenţi ai învăţământului militar, iar 50% vin de la liceele civile, a precizat purtătorul de cuvânt al instituţiei de învăţământ, maiorul Alexandru Roman.

”Academia Forţelor Aeriene ”Henri Conadă”, moştenitoare a tradiţiilor primei şcoli de aviaţie de la Cotroceni înfiinţată în 1912, se bucură în 2018 de Centenarul învăţământului militar de aviaţie, înfiinţat în 1918. Anii de consolidări, confirmări şi performanţe ne aduc în faţă 159 de studenţi în anul I la programul de studii universitare de licenţă. Vor fi cei care se vor antrena şi care, la rândul lor, vor conduce echipele în calitate de comandanţi pe tehnica militară modernă. Ei sunt cei care vor apăra spaţiul aerian românesc, cei care vor răspunde angajamentelor României, cei care vor asigura climatul necesar dezvoltării ţării noastre. Aici, în Academia Forţelor Aeriene ”Henri Coandă”, este locul unde se formează specialiştii forţelor aeriene şi ai armatei române, cei care vor transforma şi moderniza societatea şi armata şi vor duce mai departe tradiţia acestui neam. Responsabilitate, dedicaţie, sacrificiu şi implicare sunt termenii care vă caracterizează. De voi depinde viitorul acestei ţări. Să fiţi uniţi, să fiţi români şi să înţelegeţi care este rolul educaţiei nu numai în formarea dumneavoastră ci şi în consolidarea securităţii ţării. Mult succes tuturor”, a spus comandantul Academiei Forţelor Aeriene „Henri Coandă”.

Cei 159 de studenţi se pregătesc în următoarele specializări: aviaţie naviganţi pilot de avion; aviaţie naviganţi piloţi elicoptere pentru MAI; controlor trafic aerian; controlor trafic nenaviganţi; artilerie şi rachete antiaeriene forţe aeriene şi forţe terestre; radiolocaţie; război electronic în aviaţie şi apărare antiaeriană; meteorologie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax