Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

O amendă neplătită, motivul pentru care un bărbat din Apuseni ar putea ajunge după gratii. Ce a făcut în urmă cu patru ani

Penitenciarul Aiud

Publicat

Un bărbat dintr-un sat din Apuseni ar putea ajunge la închisoare, după ce nu a achiat o amendă penală veche de mai bine de doi ani.

Momentan a fost condamnat în primă instanță, dar bărbatul a făcut apel la decizia judecătorilor. 

Este vorba despre un bărbat din satul Valea Lupșei, comuna Lupșa care în urmă cu doi ani în data de 2 decembrie 2020 a fost condamnat pentru că a amenințat un vecin cu moartea. 

Acesta a fost condamnat la o amendă penală de 5000 de lei, pe care nu a plătit-o.

Faptele pentru care a fost condamnat sunt și mai vechi, și datează din 2018. Atunci potrivit motivării instanței în data de:  ”30.11.2018, în jurul orelor 17 00, persoana vătămată se afla în curtea locuinței și se îndrepta înspre poartă, iar după câțiva metrii l-a observat pe inculpatul, care venea spre el.

În momentul în care s-a apropiat de el, a amenințat-o pe persoana vătămată, în momentul în care aceasta închidea porțile de la intrarea în curte strigând „ ăla e locul meu, ălea îs lemnele mele, îți dau în cap și te omor”, după care, cu mâna dreaptă, a scos dintr-un buzunar al hainei un cuțit pe care l-a ridicat la nivelul capului și îndreptat cu partea ascuțită spre el zicând „ bag cuțitul în tine”, se arată în motivarea instanței.

Anii au trecut iar bărbatul nu și-a achitat amenda penală.

În data de 15 decembrie 2022, biroul de executări penale ale Judecătoriei Câmpeni a cerut înlocuirea amenzii cu închisoare.

Potrivit motivării instanței, din ancheta socială rezultă că persoana condamnată nu are persoane în întreţinere, locuieşte într-o cameră, are puţine utilităţi iar condiţiile de locuit sunt precare.

Instanţa constată că, în cauză au fost acordate 5 termene de judecată, în perioada 28.06.2021– 15.12.2022 pentru ca inculpatul să facă dovada achitării restului de amendă, dar acesta nu a depus dovezi în acest sens”, se arată în documentul citat.

Bărbatul a achitat doar o mică parte din amendă și mai figurează cu 4175 lei de plată/

Drept urmare, magistrații Judecătoriei Câmpeni au dispus înlocuirea restului de pedeapsă în cuantum de 4175 lei amendă penală (echivalentul a 167 zile amendă a câte 25 lei/zi amendă) din amenda penală în cuantum de 5000 lei, aplicată condamnatului inculpatul cu pedeapsa de 167 zile închisoare, pe care condamnatul o va executa în regim de detenţie.

Momentan decizia nu este defnitivă și a fost atacată de bărbat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate