Connect with us
Publicitate

CUGIR

O angajată a Fabricii de Arme Cugir, mutilată într-un ACCIDENT de MUNCĂ, a dat în judecată compania. Daune de sute de mii de lei

fabrica de arme cugir 2

Publicat

O angajată a Fabricii de Arme Cugir, mutilată în urma unui accident de muncă, a dat în judecată compania și cere în instanță daune în valoare de sute de mii de lei.

Ioana P.P. a rămas fără două degete de la mâna dreaptă, după ce i-au fost retezate de un utilaj cu care aceasta lucra. Femeia susține că nu era calificată să lucreze cu aparatul respectiv. 

Angajata, care cere în instanță 200.000 de lei daune morale și 482 lei daune materiale, a declarat pentru Alba24 cum s-a petrecut accidentul din 13 iulie 2018, în urma căruia a rămas fără două degete.

Femeia susține că pregătirea ei este de lăcătuș, dar în perioada respectivă lucra în fabrică cu o freză, pentru utilizarea căreia avea nevoie de calificare și de o instruire în protecția muncii.

Ioana P.P. a declarat pentru Alba24 că nu a beneficiat nici de o calificare în domeniu și nici de instruire.

Mai mult, freza respectivă ar fi fost defectă, iar în 12 iulie, cu o zi înainte de producerea incidentului, femeia l-ar fi anunțat pe maistru că utilajul are probleme, pornea singur și nu se oprea decât de la un buton.

În 13 iulie, în jurul orei 12.00, în timp ce lucra cu freza respectivă, femeia a fost accidentată grav, iar în urma incidentului a rămas fără două degete la mâna dreaptă.

În urma accidentului, femeia a fost despăgubită printr-o firmă de asigurări, de Sindicatul ”Apărarea”, cu suma de 7.000 de lei.

Alba24 a contactat reprezentanții Fabricii de Arme Cugir pentru a obține un punct de vedere referitor la procesul de pe rolul Tribunalului Alba.

Nicolae Mihailesc, directorul general adjunct, a declarat pentru Alba24, ca momentan există un proces pe rol și că justiția își va face treaba.

Mai mult, a declarat că insituția pe care o reprezintă va respecta orice decizie pe care instanța de judecată o va lua în proces.

De asemenea, acesta a mai declarat că potrivit unor informații din cadrul fabricii, angajata mutilată, nu ar fi purtat la momentul producerii accidentului echipament de protecție.

Femeia a dat în judecată Fabrica de Arme Cugir în anul 2018, dar în 14 martie a renunțat la proces.

În 2019, angajata a acționat iar în instanță compania și un nou dosar a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Alba. Au avut loc mai multe ședințe de judecată, iar următoarea va avea loc în 6 februarie 2020.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax