Contacteaza-ne si pe
Publicitate

CUGIR

O angajată a Fabricii de Arme Cugir, mutilată într-un ACCIDENT de MUNCĂ, a dat în judecată compania. Daune de sute de mii de lei

Publicat


fabrica de arme cugir 2

O angajată a Fabricii de Arme Cugir, mutilată în urma unui accident de muncă, a dat în judecată compania și cere în instanță daune în valoare de sute de mii de lei.

Ioana P.P. a rămas fără două degete de la mâna dreaptă, după ce i-au fost retezate de un utilaj cu care aceasta lucra. Femeia susține că nu era calificată să lucreze cu aparatul respectiv. 

Angajata, care cere în instanță 200.000 de lei daune morale și 482 lei daune materiale, a declarat pentru Alba24 cum s-a petrecut accidentul din 13 iulie 2018, în urma căruia a rămas fără două degete.

Femeia susține că pregătirea ei este de lăcătuș, dar în perioada respectivă lucra în fabrică cu o freză, pentru utilizarea căreia avea nevoie de calificare și de o instruire în protecția muncii.

Ioana P.P. a declarat pentru Alba24 că nu a beneficiat nici de o calificare în domeniu și nici de instruire.

Mai mult, freza respectivă ar fi fost defectă, iar în 12 iulie, cu o zi înainte de producerea incidentului, femeia l-ar fi anunțat pe maistru că utilajul are probleme, pornea singur și nu se oprea decât de la un buton.

În 13 iulie, în jurul orei 12.00, în timp ce lucra cu freza respectivă, femeia a fost accidentată grav, iar în urma incidentului a rămas fără două degete la mâna dreaptă.

În urma accidentului, femeia a fost despăgubită printr-o firmă de asigurări, de Sindicatul ”Apărarea”, cu suma de 7.000 de lei.

Alba24 a contactat reprezentanții Fabricii de Arme Cugir pentru a obține un punct de vedere referitor la procesul de pe rolul Tribunalului Alba.

Nicolae Mihailesc, directorul general adjunct, a declarat pentru Alba24, ca momentan există un proces pe rol și că justiția își va face treaba.

Mai mult, a declarat că insituția pe care o reprezintă va respecta orice decizie pe care instanța de judecată o va lua în proces.

De asemenea, acesta a mai declarat că potrivit unor informații din cadrul fabricii, angajata mutilată, nu ar fi purtat la momentul producerii accidentului echipament de protecție.

Femeia a dat în judecată Fabrica de Arme Cugir în anul 2018, dar în 14 martie a renunțat la proces.

În 2019, angajata a acționat iar în instanță compania și un nou dosar a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Alba. Au avut loc mai multe ședințe de judecată, iar următoarea va avea loc în 6 februarie 2020.


TOP articole in ultimele 3 zile


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ADMINISTRATIE

Din 26 ianuarie, adio gălăgie și petreceri în cartier. Amenzi mari și muncă în folosul comunității, dacă îți deranjezi vecinii

Publicat

amenzi galagie

Din 26 ianuarie 2020, cei care vor face gălăgie și își vor deranja vecinii, vei plăti amenzi mai mari. Dacă o vor face repetat, vor şi munci în folosul comunităţii. Modificările la Legea 61/1991 privind sancţionarea încălcării normelor de convieţuire socială intră în vigoare iar amenzile sunt usturătoare. Cei care organizează petreceri private în corturi […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Site unic pentru beneficiarii de servicii sociale, lansat de Ministerului Muncii. 39 de formulare pot fi transmise deja online

Publicat

Un site care oferă informaţii şi documente despre toate cele 180 de servicii şi beneficii sociale a fost lansat de Ministerul Muncii și Protecției sociale. Acesta a fost conceput pentru a facilita accesul cetățenilor la informații și documente specifice, potrivit reprezentanților ministerului. Site-ul servicii.mmuncii.gov.ro, a fost gândit astfel încât persoanele care au nevoie de informaţii […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Înşelăciuni pe Facebook, în numele părintelui Constantin Necula. Mesajul preotului, pentru a nu cădea în plasa hoților

Publicat

necula

O persoană necunoscută a creat mai multe profiluri pe Facebook în numele preotului Constantin Necula de la Sibiu, cunoscut publicului pentru numeroasele sale apariții la conferințe și dezbateri, iar mai apoi a încercat să obţină bani de la persoane publice. Schema înşelăciunii a fost dată în vileag de Mirela Retegan, creeatoarea fenomenului Gaşca Zurli. După […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Alertă de călătorie emisă de MAE. Hong Kong a activat nivelul de alertă „Urgență” cel mai ridicat, din cauza Coronavirusului

Publicat

Ministerul de Externe avertizează românii care se află sau vor să călătorească în regiunile administrative speciale ale Chinei, respectiv Hong Kong și Macao, că autoritățile locale au activat nivelul de alertă „Urgență” cel mai ridicat, din cauza infecției de tip pneumonie virală, „Coronavirus”. „Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate