Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

O asociație a elevilor cere anularea examenelor la Evaluare Naționala și Bacalaureat. Admitere, pe baza mediilor din ultimii ani

Publicat

Asociația Mișcarea Elevilor din România susține că anul școlar se poate încheia și în alte moduri decât cele propuse de Guvern și solicită, într-un memoriu adresat Ministerului Educației, să ia act de o serie de propuneri, între care anularea examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat, iar notele la cele două examene să fie înlocuite cu mediile rezultatelor din ultimii patru ani de școală.

”În condiţiile în care învăţământul a fost primul domeniu protejat în cazul declanşării stării de urgenţă ca urmare a pandemiei de Covid-19, acesta ar fi primul expus ca urmare a relaxării treptate a măsurilor în cadrul acestei pandemii, fiind în opinia noastră o gravă eroare care încalcă drepturi fundamentale, atrăgând răspunderea factorilor decidenţi”, susțin reprezentanții elevilor în memoriu.

Vezi EVALUARE NAȚIONALĂ 2020: Toate testele de pregătire și baremele. Modele de subiecte pentru examenul elevilor de clasa a VIII-a

În consecință, aceștia cer anularea examenelor de Evaluare Naţională şi Bacalaureat, propunând totodată trei variante de măsuri care să le echivaleze:

”Promovarea claselor a VIII-a şi a XII-a prin calcularea mediilor celor 4 ani de studiu: V-VIII, respectiv IX-XII, care să constituie media de admitere ce ar înlocui media celor două examene. O a doua posibilitate este ca media de admitere să fie constituită din media celor 4 ani anteriori numai la materiile la care se organizează examenele sau media semestrului din anul de învăţământ actual, 2019-2020. O a treia posibilitate este ca media de admitere să se facă raportat la ultimii doi ani de studiu – clasele a VII-a şi a VlII-a, respectiv clasele a XI-a şi a XII-a”, se arată în memoriu.

Citește și BACALAUREAT 2020: Toate testele de pregătire și baremele. Modele de subiecte pentru examenul elevilor de clasa a XII-a

De asemenea, Mișcarea Elevilor din România solicită în documentul citat anularea cursurilor de pregătire din perioada 02.06-12.06.2020 pentru clasele a VIII-a şi a XII-a, pentru a elimina riscul unor infectări cu coronavirus.

”În cazul în care veți respinge cele trei propuneri, solicităm garantarea integrității sănătății fizice și psihice de către Ministrul Educației și Cercetării, Guvern, Președinte și Parlament și angajarea răspunderii nu numai politice, ci mai ales personală a fiecărui ministru, parlamentar și al președintului României pentru oricare dintre elevii care vor fi infectați cu COVID-19, simptomatic sau nesimtomatic, și răspândirea acestui virus de către aceștia în rândul familiei, prietenilor, cunoscuților, populației cu care intră în contact și evident, în cel mai nefericit caz, dacă această infectare va avea ca rezultat decesul unei persoane”, se precizează în memoriu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    vineri, 15.05.2020 at 21:35

    Nu se poate asa ceva. Raman odraslele potentatilor pe dinafara. Sa se dea o lege numai pentru ei, cum a fost cu legea pensiilor speciale.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax