Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

O bancă importantă din România renunță la operațiunile cu numerar. Cum vor putea fi scoși banii din conturi

Publicat

Raifeisen Bank şi-a anunţat clienţii că renunță la toate operațiunile cu numerar, de la 1 februarie 2022. Casieriile din agențiile băncii vor fi total desfiinţate.

Banca a comunicat și alte schimbări de strategie.

Într-o notificare electronic, banca a anunțată că, în continuarea proiectului „agenţii fără casierii”, serviciul “operaţiuni cu numerar” nu va mai fi disponibil.

Potrivit sursei citate, ”orice operaţiune de retragere de numerar din conturile curente, inclusiv pentru utilizarea în numerar a creditelor contractate de la Bancă, va putea fi efectuată de la orice bancomat, doar de către clienţii care deţin un card, emis de Raiffeisen Bank România.

De asemenea, operaţiunile de depunere de numerar în conturile curente, inclusiv pentru alimentarea cu numerar a contului curent în vederea rambursării ratelor la creditele în LEI şi EURO contractate de la bancă, va fi posibilă numai la terminalele multifuncţionale (MFM) ale Băncii de către clienţii care deţin un card emis de Raiffeisen Bank România”, potrivit adevarul.ro.

Operațiuni online

Prin urmare, nu vor mai fi acceptate ordinele de plată pe suport de hârtie, cu câteva excepții.

A fost anunțată și limitarea numărului de conturi: doar două conturi în aceeaşi valută.

Din iunie 2022, clienții care dețin pachete Zero Tot şi Zero Simplu trebuie să facă minimum o tranzacție lunară electronică pentru a beneficia în continuare de gratuitate la retragerile de numerar.

Alte operațiuni online vor fi rambursarea ratelor de credit, a ratelor cardului de credit, renunţarea la un card de debit, credit etc. În ceea ce privește rambursarea creditelor în valută, se va face doar la aparatele multifuncționale ale băncii.

sursă: adevarul.ro

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Geo Driver

    duminică, 05.12.2021 at 14:55

    Alba24.ro ca sa sti si tu, cand incard contul cu cash la ATM tot operatiune financiara in numerar este. Banca renunta la caserie in toata tara. Adica pune stop ghiseriada.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax