Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

O bunicuță de 92 de ani din Ciugud s-a VINDECAT de COVID după trei săptămâni de spitalizare, în ciuda bolilor asociate

Publicat

O femeie de 92 de ani din Teleac (comuna Ciugud) s-a vindecat de COVID, după 3 săptămâni de spitalizare și în ciuda bolilor asociate pe care le are: hipertensiune arterială și boli cardiace asociate. A contat însă enorm ajutorul primit din partea familiei. 

A.M. a luat virusul de la fiica ei. A fost testată în calitate de contact direct al fiicei și a fost internată în data de 6 septembrie, inițial fără simptome.

Fiica acesteia, care a fost internată cu ea, spune că primele zile au trecut pentru femeia de 92 de ani, fără simptome.

După câteva zile au început să crească probele inflamatorii și să aibă stări specifice bolii, pe care fiica ei (ea însăși cadru medical) le-a considerat ca având legătură și cu bolile asociate femeii.

Au urmat 5 testări, câte una la 3 zile. Toate testele au fost pozitive. Timp de aproape 3 săptămâni a primit tratament (de la antibiotice la medicamente ceva mai specifice pentru COVID), la Secția de Infecțioase a Spitalului Județean Alba.

După 3 săptămâni, familia a luat decizia ca femeia externată, cu toate că și ultimul test fusese pozitiv.

Așa a ajuns acasă. În condițiile în care începuse să îi scadă saturația, familia a obținut un aparat de oxigen, cu ajutorul căruia să poată respira mai bine, în special noaptea.

De asemenea, sub supravegherea fiicei, a continuat tratamentul până când boala a dispărut definitiv (test negativ). Familia consideră că îngrijirea atentă a fost principalul factor care a contat și care i-a salvat viața.

În final, femeia de 92 de ani a reușit să învingă boala, renunțând inclusiv la aparatul de oxigen.

”Dacă te infectezi cu acest virus, nu înseamnă neapărat că și mori. Nu e cazul să intrăm în panică, trebuie să fim mai degrabă raționali și să vedem ce e mai bine să facem. Cazul bunicii mele este un exemplu că în aceste vremuri cu număr foarte mare de cazuri, putem găsi puțin optimism și luciditate” a spus nepotul acesteia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax