Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

O cameră video din Sebeș a înregistrat momentul când un bărbat o distrugea. Cum l-au identificat polițiștii criminaliști

Publicat

Magistrații din Sebeș au condamnat recent un bărbat care s-a urcat pe un stâlp din oraș și a distrus o cameră de supraveghere. În motivarea instanței nu apare scris motivul pentru care acesta a recurs la gest, ci doar că a comis fapta. 

În data de 12 ianuarie 2024, bărbatul a fost condamnat în primă instanță pentru distrugere. Este vorba despre o faptă comisă în noaptea de 28 spre 29 august 2019. 

Mai mult de atât, în motivarea instanței apare scris modul în care criminaliștii din Alba au reușit identificarea autorului, cu imaginile suprinse chiar de camera distrusă de acesta.

Ce asemănări au comparat criminaliștii

Aceștia au luat imaginile de pe camera de supraveghere distrusă și le-au comparat cu o fotografie a bărbatului. Din câte se pare inculpatul este recidivist și era în atenția polițiștilor.

Criminaliștii au comparat fotografii ale bărbatului cu imaginile suprinse în momentul distrugerii.

”s-a constatat prezența mai multor elemente de asemănare ale unor semnalmente ale inculpatului, cele mai relevante fiind ,,asemănări ale formei și plasamentului unor elemente ale conturului facial-parte stânga feței, specifice osului zigomatic și a mandibului”, ,,pliul pleoapelor superioare este asemănător ca formă”, „lățimea rădăcinii nasului este îngustă, iar lățimea bazei este medie, aripile nasului fiind înguste”, ,,buza inferioară este mai groasă decât cea superioară, fiind vizibilă o particularitate, respectiv o diferență de grosime la nivelul buzei superioare”, au notat criminaliștii.

Cum a acționat bărbatul

Bărbatul a escaladat stâlpul de curent electric amplasat la intersectia străzii Tudor Vladimiresu cu strada Alunelului din Sebeș, ce se afla montată pe respectivul stâlp, prin ruperea din sistemul de fixare, aceasta făcând parte din sistemul integrat de supraveghere al municipiului  Sebeș aflat în proprietatea și administrarea, prejudiciul cauzat fiind în cuantum de 1300 lei.

Pedeapsa primită pentru distrugere

Magistrații au optat pentru o amendă penală, pentru distrugerea provocată de acesta în urmă cu aproape patru ani. Pentru fapta sa a fost condamnat la o amendă penală de 3000 de lei.

Momentan decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax