Connect with us
Publicitate

Uncategorized

„O carte pentru un frate”: Proiect de strângere de cărți pentru românii din Ucraina

Publicat

În această perioadă CSL Alba și TNL Alba se implică într-un important proiect cultural și cu un clar aspect patriotic, ai cărui beneficiari urmează să fie tineri români din Ucraina. Mai precis, este vorba de proiectul „O carte pentru un frate”, lansat luna aceasta la Râmnicu Vâlcea în urma ședinței Biroului Permanent al CSL.

În urma unei analize a situației existente la acest moment s-a constat că fondul de carte românesc din Ucraina este învechit și foarte sărac. În aceste condiții este evidentă necesitatea asigurării unui număr sporit de carte românească pentru tinerii români din Ucraina și pentru școlile și instituțiile culturale românești din țara vecină. Prin proiectul „O carte pentru un frate” se urmărește crearea unui fond de carte nou și cât mai valoros pentru tinerii români din Ucraina.

Proiectul se desfășoară la nivel național, în fiecare județ, pentru a putea strânge un număr cât mai mare de cărți destinate donației. Cărțile vor fi adunate la sediile Partidului Național Liberal din teritoriu, iar centralizarea lor va fi monitorizată la nivelul conducerii naționale a CSL, care va organiza transportul acestora în Ucraina. Proiectul se derulează până în 15 mai 2014.

Toate persoanele care doresc să se implice în acest demers cultural – patriotic sunt rugate să depună cărțile pe care doresc să le doneze, la sediul PNL Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax