Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

O casă veche din Abrud va fi strămutată la Muzeul Astra din Sibiu. Primăria lucrează la obținerea documentației

Publicat

O casă veche din Abrud, aflată în stare proastă de conservare, va fi strămutată la Complexul National Muzeal Astra din Sibiu. Anunțul a fost făcut de reprezentanții primăriei. 

Aceștia lucrează la documentație istorică dar și la obținerea avizelor pentru strămutare.

Primaria Orasului Abrud a facut demersuri oficiale pentru salvarea casei aflată în stare foarte proastă de conservare si situata pe strada Detunata nr. 25, inclusă în Lista Monumentelor Istorice și aflată în proprietate privată – fără ca deținătorul să aibă posibilitatea financiară de a o restaura.

O casă veche din Abrud va fi strămutată la Muzeul Astra din Sibiu

Astfel, această casă specifică arhitecturii vechi a Abrudului va fi recuperată și amplasată în expoziția din aer liber de la Complexul National Muzeal Astra din Sibiu – cea mai importantă instituție ecomuzeală din România.

În prezent, după acordurile realizate între deținătorul imobilului (persoana fizică) și instituția muzeală – cu sprijinul Primariei orașului Abrud, se lucrează la studiul istoric de documentare arhitecturală si urbanistică, iar după obtinerea avizelor necesare pentru strămutarea monumentului se vor efectua lucrările propriu zise de demontare, conservare, transport si reconstituire în cadrul ecomuzeului din Dumbrava Sibiului.

Toate demersurile si etapele de intervenție se efectuează cu respectarea legislației in vigoare, pentru protejarea monumentelor istorice, prin specialiști si experți în domeniul protejării patrimoniului cultural care să asigure respectarea avizelor si sub supravegherea DJC Alba, pentru a fi asigurate toate condițiile specifice conservării-restaurării si valorificării muzeale a acestui obiectiv, au precizat reprezentații Primăriei Abrud.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Plesa Gheorghe

    vineri, 07.06.2024 at 18:06

    Renovati-o în orașul nostru de ce sa o duceți în alt oraș? Sa o renoveze primaria ca bani sunt mai ales ca sa renovat și centrul orașului.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax