Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

O clădire a Liceului de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia, veche de peste 100 de ani, va fi modernizată. Valoarea investiției

Publicat

Un corp al clădirii Liceului de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia, cu o vechime de peste 100 de ani, va fi modernizat printr-o investiție de peste 480.000 de lei.

Consilierii locali din Alba Iulia vor avea de aprobat, în ședința din data de 30 octombrie, documentația tehnico-economică faza DALI și indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul „Modernizare corp clădire Liceul de Arte Regina Maria”.

Clădirea existentă, cu o suprafață construită de 480 mp, are o vechime de peste 100 de ani și este inclusă pe lista monumentelor istorice din Alba Iulia. Din acest motiv, se are în vedere ca intervențiile să fie executate respectând legislația și normele tehnice în vigoare.

Prin proiect se propune reorganizarea parterului clădirii existente, prin refuncționalizarea spațiilor, respectiv amenajarea a nouă grupuri sanitare, în prezent insuficiente și neventilate, reorganizarea bibliotecii și crearea de spații destinate profesorilor. Totodată se are în vedere modificarea accesului în subsolul tehnic prin demolarea scării interioare și realizarea unei noi scări în exterior, precum și refacerea accesului principal prin construirea unor trepte exterioare și a unei rampe pentru acces persoane cu handicap, dotate cu balustrade de protecție.

Sunt propuse, de asemenea, montarea de instalații de protecție împotriva trăsnetului dotată cu dispozitiv PDA, instalație de iluminare de securitate pentru evacuare, pachet PSI, 4 stingătoare.

Valoarea investiției este de 484.843,09 lei, din care C+M 378.615,10 lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax