Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

O companie spaniolă investește 25 de milioane de euro într-o fabrică de componente auto care va fi construită în județul Brașov

Publicat

O fabrică de componente auto, investiție care se ridică la 25 de milioane de euro, va fi construită în localitatea Prejmer, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea. Investiția va crea 125 de locuri de muncă.

Potrivit președintelui Consiliului Județean (CJ) Brașov, investiţia ar urma să fie realizată de grupul Sandhar, cu subsidiare în India, Spania, Polonia şi Mexic, care produce piese din aluminiu realizate prin injecţie pentru autovehicule.

„Împreună cu colegul meu, Todorică Şerban, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Braşov, am discutat astăzi cu o delegaţie reprezentând societatea Sandhar Ro.

Este vorba despre o multinaţională care deţine fabrici în Barcelona, dar şi în Mexic, India şi Polonia, şi produce piese din aluminiu prin injecţie pentru industria auto.

Ambiţia investitorilor spanioli este ca, după primul an de funcţionare, fabrica de la Prejmer să asigure cel puţin o piesă pentru 30% din întreaga producţie de autovehicule din Europa.

Le-am mulţumit investitorilor spanioli pentru că au ales judeţul Braşov şi i-am asigurat avem toată deschiderea să sprijinim orice iniţiativă menită să creeze locuri de muncă şi să valorifice potenţialul uman şi material de care dispunem la nivel judeţean”, a scris Veştea într-o postare pe Facebook.

Conform acestuia, investitorii spanioli şi-au propus să construiască o fabrică în Parcul Industrial Prejmer, pe o suprafaţă de 7.000 de metri pătrați, având în componenţă hale de producţie, depozite şi birouri.

Investitorii şi-au propus să realizeze investiţia până la sfârşitul acestui an, urmând ca din anul 2022 să înceapă producţia, a menţionat preşedintele CJ Braşov.

„Cu certitudine, orice aport investiţional este binevenit în judeţul Braşov. De aceea, i-am asigurat pe oaspeţii spanioli că îi vom sprijini, uzând de pârghiile legale, astfel încât proiectul lor să se poată realiza în termenul propus, respectiv până la sfârşitul acestui an”, a afirmat Veştea, în postarea citată.

Producătorul indian de componente auto Sandhar Technologies a anunţat recent că intenţionează să construiască o fabrică în România unde să producă componente pentru ştergătoare şi centuri de siguranţă.

Este a două investiţie semnificativă străină anunţată a se realiza, în ultimele zile, la Prejmer.

Primarul comunei, Mihai Apafi, a anunţat, recent, că în comună ar urma să fie realizat un centru medical privat, cu spital şi bază de tratament, o investiţie de 280 de milioane de euro, cu finanţare de la BEI şi două fonduri de investiţii private elveţiene.

Sursa: Agerpres

Foto: Facebook

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax