Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

O comună din Italia oferă 5000 de euro oricărei familii care vrea să se mute acolo și să înceapă o afacere

Publicat

foto: facebook.com/rosetovalfortoreiborghipiubelliditalia/

Pentru a putea evita depopularea, după modelul ”cumpără o casă cu un euro” care a avut succes într-o altă localitate din peninsula, o comună din Italia cu mai puțin de 1000 locuitori oferă 5.000 de euro fiecărei familii care se hotărăște sa se mute acolo și sa înceapă o afacere.

Roseto Valfortore este o comună din sudul Italiei, provincia Foggia, regiunea Puglia, Italia, cu o populaţie sub 1000 de locuitori şi o suprafaţă de 50.06 km².

Oferta este simpla: 5.000 de euro pentru a te muta in Roseto Valfortore, unul dintre cele mai frumoase orășele din Italia scrie Corriere dela Sera.

Comuna  din provincia Foggia, cu puțin peste 900 de locuitori, rămâne încet, încet fără rezidenți. În ultimii 50 de ani populația a  scăzut cu peste 2000 de locuitori , iar perspectivele nu sunt deloc încurajatoare.

Finanțarea, condiționată de începerea unei afaceri

Datorită unei finanțări extraordinare din partea Ministerului de Interne pentru zonele interne marginale, municipalitatea condusă de primarul Lucilla Parisi, a decis să aloce 5 mii de euro în favoarea „noilor activități comerciale, artizanale și agricole gata să se deschidă pe teritoriul nostru” și care își transferă reședința în municipiu.

Pe site-ul Primăriei Roseto Valfortore se pot descărca aplicațiile pentru afaceri și familii. Resursele globale alocate de Municipalitate, la dispozitia beneficiarilor, se ridica la 50 de mii de euro, iar facilitatile vor fi acordate afacerilor sau familiilor sub forma de granturi nerambursabile cu o suma maxima de 5 mii de euro pe cerere.

Documentele publicate de Primărie

În ceea ce privește afacerile, obiectivul pe termen lung este de a încuraja întoarcerea sau șederea în orașa unor noi activități prin garantarea unei contribuții economice unice și nerambursabile.

Resursele vor fi alocate în ordinea cronologică de sosire a cererilor, în limita disponibilității fondurilor care ar putea fi majorate și într-o a doua fază. În cazul familiilor, informează Municipiul: „concesiunile vor fi recunoscute cu prioritate pentru familiile din care aparține cel puțin un cetățean rosetan”.

În ambele cazuri, cererile de grant trebuie depuse până la 28 februarie 2022, spun autoritățile.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax