Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

O comună din Alba va intra în carantină după ce mai mulți localnici au participat la o înmormântare. Preotul, confirmat pozitiv

Publicat

Comuna Șona din județul Alba ar putea intra în carantină, din cauza incidenței mari, dar și a condițiilor de transmitere comunitară COVID.

DSP a transmis și primit avizul INSP pentru această măsură, iar decizia va fi luată în ședința Comitetului pentru Situații de Urgență.

Rata de infectare ar fi crescut în comuna Șona, după ce, într-un sat aparținător, Biia, câteva zeci de persoane au participat la o înmormântare. 

Primarul comunei Șona, Teodor Florin Mărginean, a declarat pentru alba24.ro că au fost dispuse, prin decizie de comitet local, restricții încă de la finalul săptămânii trecute.

”Se pare că s-a ajuns la această situație după ce câțiva zeci de locuitori au participat la o înmormântare în satul Biia, duminica trecută (28 februarie – n.r.). Majoritatea cazurilor confirmate recent sunt din Biia (39 din 45).

Și eu am participat la acest eveniment, pot spune că s-a respectat distanțarea, s-a purtat mască, slujba s-a ținut în aer liber, nu ne putem da seama cum s-a ajuns la această situație”, a precizat primarul.

Potrivit sursei citate, și preotul din sat a fost confirmat COVID.

Primarul a spus că s-a dispus, prin hotărâre de Comitet Local pentru Situații de Urgență, de la finalul săptămânii trecute, respectarea unor restricții în comună, precum interzicerea adunărilor publice, acces limitat la magazin (maximum 5 persoane).

”DSP Alba a întocmit analiza de risc, conform punctajului și metodologiei, a fost propusă carantinarea, a fost obținut avizul INSP favorabil”, a precizat directorul DSP Alba, Alexandru Sinea.

Din cele mai recente date, incidența la Șona a ajuns la 10,30 (anterior 8,69).

Vezi și ALBA: 101 cazuri COVID înregistrate în ultimele 24 de ore. Localitățile în care a crescut incidența și situația pe județ

Comuna Șona are aproximativ 4.000 de locuitori, iar Biia – circa 1.100.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Păcalici

    marți, 09.03.2021 at 13:48

    Dar de parastas de ce nu spune domn’ primar, a uitat.
    La inmormantare s-au respectat masurile dar la sala unde s-a mancat si baut nu s-a mai respectat nimic.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax