Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

O decizie privind plecarea parlamentarilor USL va fi luată săptămâna viitoare. Demisii în masă ori grevă parlamentară

Publicat

Preşedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu, a vorbit, vineri, în conferinţă de presă, despre acţiunea liberalilor de a-şi scrie demisia din Parlament, în scopul provocării alegerilor anticipate, discutată în Uniunea Social Liberală, în contextul luării în considerare a riscurilor pe care le-ar prezenta această decizie pentru alegeri. Potrivit acestuia, plecarea membrilor USL din Parlament va duce la o lipsă a reprezentanţilor în secţiile de votare, ceea ce ar prejudicia serios probabilitatea ca USL să câştige alegerile. O decizie clară în acest sens va fi comunicată săptămâna viitoare.

Liderul liberal Teodor Atanasiu a afirmat crearea unui curent de opinie majoritar de semnare a demisiilor din Parlament în rândul membrilor din Partidul Naţional Liberal. „Pentru a ne deosebi clar de PDL, care nu înţelege populaţia şi dorinţele sale, noi ar trebui să ne prezentăm demisiile pentru a forţa alegerile anticipate. Ele nu se declanşează automat pentru că noi ne dăm demisia, pentru că există un Parlament majoritar, dar mă gândesc că aceasta va crea o presiune destul de mare pe parlamentarii Puterii, care, văzându-se singuri pe cele 52 de procente pe care le au şi cum sunt oamenii aceia în stradă care le spun cât sunt de neserioşi, s-or găsi câţiva oameni serioşi din cadrul partidelor de guvernământ care să ne urmeze şi care, dacă sunt suficient de mulţi ca să scadă sub 50% numărul de parlamentari aleşi, să oblige la declanşarea alegerilor anticipate”, a declarat Atanasiu.

Această acţiune este discutată la nivelul Uniunii Social Liberale: „Normal că am discutat această propunere şi cu partenerii noştri din PSD şi din PC. Aici s-a născut o discuţie aprinsă, pe două teme: cât este câştigul delimitării complete de actuala putere şi gestul nostru ar arăta că în România nu există democraţie parlamentară. În condiţiile astea, ar fi bine sa plecăm”.

Referitor la propunerea liderilor PSD, liberalul a afirmat că este de luat în considerare, pentru că o plecare masivă din Parlament ar însemna prejudicierea unor avantaje, dintre care unul ar fi lipsa reprezentanţilor USL în secţiile de votare în perioada alegerilor, însă aceasta se va întâmpla, totuşi, în cazul în care se va găsi o soluţie la acest inconvenient: „Cei din PSD ne-au spus un lucru important la care trebuie să medităm, iar săptămâna viitoare se va lua decizia finală: plecăm sau rămânem cu toţii. Plecarea noastră din Parlament duce, printre alte lucruri, la un lucru care ne deranjează foarte mult: lipsa reprezentanţilor în secţiile de votare. Nu mai are cine să ne apere votul de furtul puterii. Oricum ne va fi foarte greu, vom avea unul din cei 7 oameni dintr-un birou de secţie de votare care e cu noi. PSD cu PNL şi cu PC, dacă rămânem în Parlament, avem un om. Asta e marea problemă la care încercăm să găsim o soluţie. Dacă găsim o soluţie ca să nu rămânem fără niciun reprezentant în secţia de votare, vă asigur că vom pleca cu toţii”.

În cazul în care o astfel de soluţie nu va apărea, cel mai probabil se va porni o grevă parlamentară, în care aceştia vor renunţa la bunurile oferite de Camera Deputaţilor: „Dacă nu găsim o soluţie, vom decide dacă vom pleca majoritatea şi păstrăm numărul minimal de parlamentari cât să rămânem partid parlamentar şi să avem oameni în secţii de votare sau vom porni o grevă generală în care refuzăm în scris să ne mai luăm salariile şi orice fel de maşini, telefoane şi ce mai oferă Camera Deputaţilor, rămânem cu calitatea de parlamentar, fără să mai participăm”.

O decizie precisă în acest sens va fi luată la nivelul USL, în cursul săptămânii viitoare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. Claudia

    vineri, 27.01.2012 at 15:09

    Parca si-a DAT Demisia, acum iar s-a schimbat

  2. Aurelian

    vineri, 27.01.2012 at 15:11

    Daca demisionati voi P*N*L*, PDL nu va avea numai 52%, ci va trece de 67%, si vor schimba si Constitutia , desteptuile! Parlamentul functioneaza cu numarul de paelamentari pe care il are, si daca voi demisionati, numarul deputatilor se reduc, si PDL-ului le creste automat procentele. Ar fii bine sa citesti Constitutia, Legea Electorala, si Regulamentele, si sa te abtii sa repeti ce debiteaza Cr(**)in Antonescu, *******************

  3. Crinela

    vineri, 27.01.2012 at 21:23

    Demisia lui Atanasiu e praf in ochi. Sa si-o dea de-adevarate-lea, la Secretariatul Camerei Deputatilor, cu numar de inregistrare! Nu sa o lase la Crin Antonescu in seif.

    Legat de cele 2 optiuni exprimate de Atanasiu in articol, o va alege pe a doua, greva parlamentara, ca doar salariul de parlamentar va continua in acest fel sa intre pe card luna de luna, la fel vor intra si banii de benzina, telefon, cabinet parlamentar si secratara.

    ****

  4. vali

    sâmbătă, 28.01.2012 at 12:53

    Comportamentul uman e acelasi indiferent din ce partid fac parte domnii parlamentari, anyway imho fara un partid de extrema nu se rez nimic

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax