Connect with us
Publicitate

Uncategorized

O delegaţie franceză a donat aparatură medicală Spitalului Cugir şi a oferit burse şcolare elevilor eminenţi

Publicat

Spitalul din Cugir a primit din Franţa o donaţie constând într-o aparatură în valoare de aproximativ 6.000 de euro. Totodată, copiilor instituţionalizaţi din oraş le-au fost oferite îmbrăcăminte nouă, alimente, produse de igienă, precum şi produse electrocasnice. Alţi câţiva elevi buni la învăţătură de la Colegiul Naţional „David Prodan” au primit burse de studiu.

Oraşul Cugir a primit zilele trecute vizita unei delegaţii a Asociaţiei franceze “Les Amis de Cugir” din Nîmes, condusă de preşedintele acesteia, doctorul  Michele Goeury. Împreună cu alte două personalităţi din domeniul medical, Sophie Tenot (Paris) şi Isabelle Tachot (Pau), reprezentanta asociaţiei franceze şi-a propus să continue acţiunile umanitare derulate în Cugir de către predecesorii săi, dr. Jean Ginestie şi fiica acestuia, dr. Michele Vidal Ginestie, ambii Cetăţeni de Onoare ai Cugirului.

Timp de mai bine de 20 de ani, “Les Amis de Cugir” împreună cu asociaţia cugireană „Pro Europa – R. G. Chardronnet” au contribuit la dotarea spitalului, au sprijinit elevii din Cugir şi copiii instituţionalizaţi. Acesta a fost scopul pentru care, în cele patru zile petrecute la Alba, delegaţia franceză a fost prezentă la Spitalul orăşenesc Cugir, la Casa de Tip Familial „Speranţa copiilor” şi la Colegiul Naţional „David Prodan”. Pe parcursul acestor vizite, reprezentantele franceze au fost însoţite de către preşedinta asociaţiei cugirene „Pro Europa – R. G. Chardronnet”, viceprimarul Rodica Florea şi de către  dr. Viorica Păun.

Suportul oferit instituţiei sanitare s-a concretizat în achiziţionarea unei aparaturi  în valoare de aproximativ 6.000 de euro. „Au avut loc discuţii atât cu managerul, ing. Cristian Simu, precum şi cu doctorii de specialitate din spital: medicul chirurg Octavian Budiu, medicul diabetolog Marcela Rus şi medicul endocrinolog Anca Pop care au prezentat necesităţile pe care le are fiecare ramură din cadrul unităţii sanitare. După analiza priorităţilor, delegaţia franceză a decis să achiziţioneze un electrocauter care va fi livrat spitalului în maxim o lună de zile”, a explicat viceprimarul Cugirului, Rodica Florea.

Totodată, copiii instituţionalizaţi au primit din partea asociaţiei franceze îmbrăcăminte nouă, încălţăminte, alimente, produse de igienă, precum şi produse electrocasnice.

Ultima oprire a francezilor a fost la Colegiul Naţional „David Prodan”, unde, împreună cu directorul acestei instituţii, Miron Bur s-au analizat cele 18 dosare depuse de elevi în vederea acordării unor burse şcolare.

“Scopul celor două asociaţii implicate în proiect este acela de a susţine tinerii cu rezultate foarte bune la învăţătură şi cu situaţii materiale precare, dovedite prin acte. Din cele 18 dosare analizate, au fost selectate 14 pentru acordarea de burse în viitorul an şcolar şi 12 dosare pentru oferirea unor alocaţii care să le permită elevilor să îşi achiziţioneze manuale şi rechizite”, a precizat Rodica Florea.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax