Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

O elevă a Colegiului Militar din Alba Iulia ajută zilnic bătrânii defavorizați. Este voluntar la un centru de tineret

Publicat

O elevă a Colegiului Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia, aflată în orașul natal, Reșita, a ales să își ajute semenii și să devină voluntar pe perioada pandemiei de coronavirus care afectează țara.

Mara Bîcleșanu, are 16 ani și este voluntar la un centru de tineret, implicat permanent în activități de întrajutorare.

„Bună ziua. Mă numesc Mara, am 16 ani și studiez la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia. Sunt originară din Reșița, Caraș Severin, iar de la începutul lunii martie, activez ca voluntar în cadrul campaniei „Mâinile Bucuriei”, campanie înființată de centrul nostru de tineret și de părintele micii noastre comunități din Moniom.

Această campanie presupune oferirea unei mese calde, zilnic, persoanelor din Reșița și din cartierele aparținătoare, care au o posibilitate financiară limitată, deseori vârstnicilor „prinși” de această pandemie și familiilor defavorizate. Această campanie a însemnat pentru mine frânghia de speranță de care fiecare om are nevoie să se agațe în aceste momente dificile. Înseamnă adevărata importanță a unui zâmbet oferit de un bunic la primirea unui pachet de mâncare. Înseamnă mai mult decât simplul act de a oferi formal o bucată de pâine.

Voluntariatul pe vreme de pandemie m-a învățat că dacă ai, e bine să oferi. Și nu doar în perioade de criză. Mereu m-a caracterizat compasiunea și pentru prima dată, primesc satisfacția ei fără a-mi fi oferit ceva material drept mulțumire, ci doar un zâmbet cald sau o îmbrățișare”, au scris reprezentanții Colegiului pe pagina de Facebook.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax