Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

O elevă din Alba Iulia contestă în instanță eliminarea de la o probă de BAC. I-a sunat telefonul în timpul examenului

Publicat

bac

O elevă a Liceului de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia, contestă în instanță decizia prin care a fost eliminată din sală, în data de 13 iunie, de la proba orală la limba engleză, din cadrul examenului de Bacalaureat 2019.

Mai exact, potrivit șefei Inspectoratului Județean Alba, Marcela Dărămuș, elevei în cauză i-a sunat telefonul în timpul verificării competențelor la limba engleză. În acel moment, comisia de examinare a procedat conform metodologiei și a eliminat-o pentru tentativă de fraudă.

Potrivit unor surse Alba24, în cadrul ”Probei C” de verificare a competențelor lingvistice, care are trei părți: audio, scris și oral, eleva a semnat în trei exemplare procesul verbal, prin care a luat la cunoștință regulamentul în timpul examenului.

În urma evenimentului, eleva a chemat în judecată Inspectoratul Școlar Județean Alba și contestă în contencios administrativ la Tribunalul Alba procesul verbal prin care a fost eliminată. Aceasta cere în instanță suspendarea actului.

Ce riscă un candidat eliminat de la Bacalaureat

Potrivit metodologiei candidații care au fost eliminaţi de la o probă, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

Ei vor relua integral examenul de Bacalaureat, cel mai devreme în a treia sesiune după cea din timpul căreia au fost eliminați. Asta ar însema că eleva din Alba Iulia ar putea susține examenul, cel mai devreme în toamna anului 2020.

Momentan dosarul nu a primit un prim termen de judecată.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. Dreptate

    vineri, 28.06.2019 at 16:33

    In primul rând, nu s-a respectat programul iar aceasta eleva a fost sunată și grabita sa intre in sala de examen chiar dacă nu era rândul ei sa între, normal ca a uitat sa lase telefonul in sala de depozitare a bagajelor. In al doilea rând, a fost o harababura și toți intrau cum voiau. Totul se putea rezolva altfel dar sistemele din România sunt de tot rasul și avem la conducere doar oameni corupți. Sper sa se facă dreptate pentru aceasta eleva pentru ca nu a fost vinovata ca nu s-a respectat programul. Din cauza unor persoane, acum aceasta eleva nu se mai gândește la facultate ci trebuie sa aștepte încă doua sesiuni pentru a participa la examenul de bacalaureat. Rușine!!!

  2. Anonim

    vineri, 28.06.2019 at 16:34

    Păcat ca acest articol este informat prost, de altfel ca si organizarea profesorilor. Aceștia nu au mai ținut cont de ora la care trebuia sa se prezinte elevii și au pus presiune pe ceilalți copii prezenți sa intre deoarece acestea erau nervoase. Normal ca atunci de frica copilul asculta profesorul in cauza si nu mai tine cont de corectitudinea programului pentru ca este presat de „cineva mai sus” si uita datorită emoțiilor. Este foarte trist ca o persoana de nota 10 a avut de suferit datorită organizării proaste. Mereu e mai simplu sa se dea vina pe celălat decat sa fie asumată, bun exemplu pentru generațiile următoare. Nu respectați regulile, fiti la cheremul profesorilor indiferent ca ei cer ceva corect sau nu si dupaia asuma-ti o viață stricată de ei. Amuzant ca DOAR dupa ce au bucit-o sau trezit si ei sa respecte programul la care trebuia sa se prezinte elevii și dintr o dată nu se mai punea problema „intrați care cum sunteti aici nu mai stati”

  3. Anonim

    vineri, 28.06.2019 at 16:39

    Semnarea procesului verbal La proba C specifica clar in lege ca este instiintata la proba scrisa. Cum la oralul la romana au fost supraveghetori la intrare care iti aminteau de telefon ar fii fost normal să fie si la acesta, dar profesoarele normal ca stiu sa bage frica in copii ca ” de ce nu intrați o data”

  4. Barna Marius

    vineri, 28.06.2019 at 18:51

    Sa fie taiate salarile la profesori ! nu au interes decat sa ia salaruii marii

  5. Rușine vouă

    vineri, 28.06.2019 at 19:46

    Rușine pentru liceu!! Trebuia sa se respecte programul fără sa fie copiii traumatizați de profesori. Din cauza unora care se cred foarte sus, aceasta eleva de nota 10 nu mai poate da bacul. Dumnezeu e sus și o sa facă dreptate pana la urma și pe cei vinovați sa ii pedepsească. Nu îmi vine sa cred ce inculți avem in țara asta și niște corupți și orbiți de așa zisa “putere”. Rușine profesorilor care au băgat frica in copii și rusine și directorilor pentru ca nu au știut gestiona situația. Vreți doar salarii mari dar nu știți sa va faceti treaba, de-aia ne merge așa bine in țara pentru ca e plin de persoane ca voi.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax