Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

O familie din Alba, păgubită de fata pe care au crescut-o de mică. Tânăra s-a schimbat după ce a cunoscut un bărbat pe Facebook

Publicat

O minoră din Alba și-a schimbat radical comportamentul și chiar a ajuns să fure banii de pe cardul celor ce le spunea mamă și tată, după ce a cunoscut un bărbat, pe Facebook. 

După ce faptele minorei au ajuns în atenția oamenilor legii, bărbatul a ajuns după gratii iar minora, a primit o mustrare. 

Faptele pe care minora le-a făcut alături de bărbatul pe care l-a cunoscut pe Facebook, au fost detaliate de magistrații Tribunalului Alba, instanță care i-a judecat și condamnat pentru acces ilegal la un sistem informatic.

Decizia judecătorilor Tribunalului a venit în data de 10 aprilie 2023, iar motivarea a fost făcută recent publică.

Potrivit documentelor din instanță, minora a locuit aproape toată viața ei, în plasament la familia din Câmpeni, apoi, a fost mutată la un centru de tip familial, în anul 2020.

Însă familia care a crescut-o era în contact permament cu minora, iar tânăra îi numea mamă și tată.

La vârsta de 13 ani minora a cunoscut un bărbat pe Facebook și a început ”o relație de prietenie cu acesta”. De asemena tot în documentele magistraților este însemnat faptul că era o ”relație de cuplu”.

La un moment dat, minora a furat cardul bancar al familiei și hartia pe care se afla codul și le-a înmânat bărbatului. Faptele s-au petrecut în luna ianuarie a anului 2020.

Tânăra a spus că a furat cardul deoarece prietenul ei a amenințat că o va bate dacă nu va face acest lucru.

Atât bărbatul cât și minora au făcut mai multe extrageri de pe cardul familiei, în total, în jur de 1800 de lei. Apoi tânăra a dus cardul acasă.

Fapta s-a aflat atunci când tatăl adoptiv al minorei a mers la un atm să scoată bani, iar atunci a văzut că nu mai are credit pe cont.

Un proces a fost deschis, iar în data de 10 aprilie 2023, magistrații Tribunalului Alba, l-au condamnat pe bărbat la 2 ani şi o lună închisoare în regim de detenţie, deoarece era recidivist.

Minora a primit a fost condamnată la o pedeapsă educativă neprivativă de libertate a supravegherii pe o durată de 3 (trei) luni pentru săvârşirea infracţiunilor de efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

Momentan decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax