Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

O femeie a reușit să se înscrie la Universitatea din Alba Iulia cu o diplomă falsă de bacalaureat. Ce pedeapsă a primit

universitate

Publicat

O femeie din Albac a recurs la fals în acte, pentru a ajunge studentă la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, specilizarea Asistenţă Socială.  Aceasta s-a folosit de o diplomă de bacalaureat şi o foaie matricolă, ambele false.

Pentru scurt timp femeia a femeia a reuşit să devină studentă, dar un reprezentant mai vigilent al Universităţii a observat neconcordanţe pe cele două documente şi a sesizat poliţia.

Pentru faptele sale Judecătoria Alba Iulia a condamnat-o pe femeie la plata sumei de 1.350 lei amendă penală.  

O. Felicia a depus dosarul de înscrierea la Universitatea din Alba Iulia în 14 septembrie 2016. Din diploma de bacalureat şi foaia matricolă rezulta că aceasta a absolvit Grupul Şcolar Economic ”Viilor” Bucureşti.  

Inculpata a utilizat aceste două înscrisuri pentru a se înscrie la facultate, cunoscând că acestea sunt false, întrucât anu a fost niciodată înscrisă la instituţia de învăţământ presupus emitentă a documentelor menţionate, astfel cum rezultă din adresa Colegiului Economic „Viilor”.

În realitate, femeia a absolvit în anul 1996 cursurile Grupului Şcolar Albac, studii profesionale cu 10 clase, specializarea croitorie şi nu a susţinut examenul de bacalaureat.   ”Din concluziile raportului de constatare criminalistică a rezultat că documentele intitulate «Diplomă de bacalaureat» şi «Foaie matricolă pentru clasele IX-XII (XIII)» emise de Grupul Şcolar Economic «Viilor» nr. 1910/2007, folosite de către inculpată, sunt contrafăcute, fiind realizate cu ajutorul tehnicii de calcul, ulterior fiind printate cu o imprimantă color ink jet (cu jet de cerneală).

Din declaraţia martorei P. C. C. rezultă că aceasta a observat neregularităţi ale celor două înscrisuri constând în amplasarea diferită a fotografiei pe diploma de bacalaureat, lipsa codului SIRUES şi a CNP-ului absolventei, existând diferenţe şi cu privire la textura, culoarea şi forma hârtiei.

Având în vedere suspiciunile existente cu privire la autenticitatea înscrisurilor folosite de inculpată pentru a se înscrie la specializarea Asistenţă Socială din cadrul Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Sociale a Universităţii 1 Decembrie 1918 Alba Iulia, contractul de şcolarizare nr. 599 din 21.09.2016 a fost reziliat, această măsură fiindu-i comunicată inculpatei în data de 03.10.2016”, se precizează în hotărârea prin care Judecătoria Alba Iulia a condamnat-o pe femeie la plata sumei de 1.350 lei amendă penală.  

În calitate de suspectă şi de inculpată, aceasta a recunoscut fapta şi a admis că nu a absolvit liceul, nu a fost niciodată înscrisă la cursurile Grupului Şcolar Economic „Viilor”, obţinând înscrisurile falsificate în anul 2001.

A declarat că cele două documente false i-au fost trimise prin poştă de către un bărbat care a abordat-o cu un an în urmă şi a întrebat-o dacă nu cunoaşte pe cineva care are nevoie de diplomă de bacalaureat, iar aceasta a profitat de ocazie şi a solicitat aceasta pentru sine, indicând respectivului numele şi prenumele său şi predând acestuia o poză personală a sa, fără ca ulterior să mai aibă vreun contact cu persoana respectivă. Instanţa a mai obligat-o să achite cheltuieli judicare în valoare de 600 de lei.

Sursă: adevărul.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax