Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

O femeie a reușit să se înscrie la Universitatea din Alba Iulia cu o diplomă falsă de bacalaureat. Ce pedeapsă a primit

Publicat


universitate

O femeie din Albac a recurs la fals în acte, pentru a ajunge studentă la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, specilizarea Asistenţă Socială.  Aceasta s-a folosit de o diplomă de bacalaureat şi o foaie matricolă, ambele false.

Pentru scurt timp femeia a femeia a reuşit să devină studentă, dar un reprezentant mai vigilent al Universităţii a observat neconcordanţe pe cele două documente şi a sesizat poliţia.

Pentru faptele sale Judecătoria Alba Iulia a condamnat-o pe femeie la plata sumei de 1.350 lei amendă penală.  

O. Felicia a depus dosarul de înscrierea la Universitatea din Alba Iulia în 14 septembrie 2016. Din diploma de bacalureat şi foaia matricolă rezulta că aceasta a absolvit Grupul Şcolar Economic ”Viilor” Bucureşti.  

Inculpata a utilizat aceste două înscrisuri pentru a se înscrie la facultate, cunoscând că acestea sunt false, întrucât anu a fost niciodată înscrisă la instituţia de învăţământ presupus emitentă a documentelor menţionate, astfel cum rezultă din adresa Colegiului Economic „Viilor”.

În realitate, femeia a absolvit în anul 1996 cursurile Grupului Şcolar Albac, studii profesionale cu 10 clase, specializarea croitorie şi nu a susţinut examenul de bacalaureat.   ”Din concluziile raportului de constatare criminalistică a rezultat că documentele intitulate «Diplomă de bacalaureat» şi «Foaie matricolă pentru clasele IX-XII (XIII)» emise de Grupul Şcolar Economic «Viilor» nr. 1910/2007, folosite de către inculpată, sunt contrafăcute, fiind realizate cu ajutorul tehnicii de calcul, ulterior fiind printate cu o imprimantă color ink jet (cu jet de cerneală).

Din declaraţia martorei P. C. C. rezultă că aceasta a observat neregularităţi ale celor două înscrisuri constând în amplasarea diferită a fotografiei pe diploma de bacalaureat, lipsa codului SIRUES şi a CNP-ului absolventei, existând diferenţe şi cu privire la textura, culoarea şi forma hârtiei.

Având în vedere suspiciunile existente cu privire la autenticitatea înscrisurilor folosite de inculpată pentru a se înscrie la specializarea Asistenţă Socială din cadrul Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Sociale a Universităţii 1 Decembrie 1918 Alba Iulia, contractul de şcolarizare nr. 599 din 21.09.2016 a fost reziliat, această măsură fiindu-i comunicată inculpatei în data de 03.10.2016”, se precizează în hotărârea prin care Judecătoria Alba Iulia a condamnat-o pe femeie la plata sumei de 1.350 lei amendă penală.  

În calitate de suspectă şi de inculpată, aceasta a recunoscut fapta şi a admis că nu a absolvit liceul, nu a fost niciodată înscrisă la cursurile Grupului Şcolar Economic „Viilor”, obţinând înscrisurile falsificate în anul 2001.

A declarat că cele două documente false i-au fost trimise prin poştă de către un bărbat care a abordat-o cu un an în urmă şi a întrebat-o dacă nu cunoaşte pe cineva care are nevoie de diplomă de bacalaureat, iar aceasta a profitat de ocazie şi a solicitat aceasta pentru sine, indicând respectivului numele şi prenumele său şi predând acestuia o poză personală a sa, fără ca ulterior să mai aibă vreun contact cu persoana respectivă. Instanţa a mai obligat-o să achite cheltuieli judicare în valoare de 600 de lei.

Sursă: adevărul.ro


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Medicament pentru afecțiuni gastrointestinale, retras de pe piață, după ce s-a găsit un corp străin metalic într-un flacon

Publicat

medicamente sida

Un medicament folosit pentru tratamentul simptomatic al tulburărilor funcționale gastrointestinale și biliare a fost retras de pe piața din România, după ce firma producătoare a anunțat un incident în cadrul procesului de fabricație. Un corp metalic străin ar putea exista în flaconul de medicamente. Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR) […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Restricții de circulație pe autostrada A1 Sibiu – Sebeș. Se fac lucrări de reparații pe carosabil

Publicat

lucrari autostrada reparatii

Sunt restricții de circulație pe Autostrada A1 Sibiu – Sebeș, în zona Aciliu. Poliția Română a anunțat că se fac reparații pe carosabil. Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, din cauza lucrărilor de reparații la carosabil, pe autostrada A1 Sibiu-Deva banda de urgență și prima bandă sunt restricționate între kilometrii 272 […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

ZILE LIBERE pentru angajații din învățământ, în funcție de cultul religios de care aparțin. Proiect adoptat

Publicat

profesor

Angajaţii din învăţământ vor avea zile libere de Paști și Rusalii, în funcţie de data la care sunt celebrate acestea de cultul religios legal, creştin de care aparţin. Proiectul a fost adoptat de Camera Deputaților și mai are nevoie de vot în Senat. Conform proiectului, salariaţii care au beneficiat de zilele libere pentru Vinerea Mare, […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Prins la volan, cu alcoolemie de 1,19. Dosar penal pentru un șofer din Mihalț

Publicat

etilotest, test alcool, politia

Un șofer de 49 de ani din Mihalț s-a ales cu dosar penal după ce a condus prin localitate, aflat sub influența alcoolului. Etilotestul a indicat 1,19 mg/l alcool pur în aerul expirat. Potrivit IPJ Alba, miercuri, în jurul orei 18.00, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Blaj, în timp ce acționau împreună cu jandarmii, l-au […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate