Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

O femeie, asistent maternal, condamnată pentru proxenetism, la Alba Iulia. Cum a manipulat o tânără să practice prostituția

Publicat

O femeie de 40 de ani, asistent material în București, a fost condmnată în data de 13 octombrie 2022, de către magistrații Judecătoriei Alba Iulia pentru proxenetism. 

Motivarea a fost făcută public, fiind disponibilă pe rejust.ro. În linii mari magistrații au precizat că femeia a profitat că fata avea 18 ani și că avea o situația dificilă în familie. 

Faptele s-au petrecut în anul 2017, iar o primă condamnare a venit abia cinci ani mai târziu, în 2022.

Potrivit motivării instanței, cele două s-au cunoscut în București, deoarece frecventau aceleași cluburi de noapte, pe atunci tânăra era minoră. La sfărșitul lui 2017, femeia i-a spus tinerei să meargă alături de ea și de soțul ei la Alba Iulia pentru Ziua Națională, dar să petreacă și Craciunul în oraș.

Femeia a câștigat încrederea mamei, căreia i-a spus că fata va sta în apartamentul său din București. În realitate au mers la Alba Iulia, unde femeia a închiriat un apartament dintr-un bloc de pe Calea Moților.

Potrivit motivării intanței ”în prima jumătate a lunii decembrie a anului 2017, persoana vătămată a practicat de bunăvoie prostituția, iar de racolarea clienților s-a ocupat inculpata care a postat mai multe anunțuri pe diferite site-uri cu profil matrimonial.

În cadrul anunțurilor apăreau următoarele numere de telefon, toate administrate de inculpată. În anunțurile aferente primelor trei numere de telefon apăreau fotografii luate de către inculpată de pe alte site-uri, iar în anunțul pe care apărea ultimul număr de telefon au fost folosite pozele reale ale martore

Tariful perceput de către persoana vătămată era de 150 de lei pentru 10 minute, aceasta având în medie 4-5 clienți pe zi. Jumătate din sumele obținute de către persoana vătămată reveneau inculpatei”, se arată în motivarea instanței.

În proces a fost martoră și o altă fată care a plecat din București după ce s-a certat cu mama ei și când a ajuns la Alba Iulia a aflat că prietena ei practica prostituția, iar inculpata înlesnea acțiunea.

”În cursul urmăririi penale, inculpata nu a dorit să formuleze declarații, aceasta rezervându-și dreptul la tăcere. Pe parcursul judecății inculpata a depus la dosar o declaraţie autentică notarială în care a arătat că nu recunoaşte fapta pentru care a fost trimisă în judecată”, au mai precizat magistrații.

Magistrații au condamnat-o pe femeie la 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare pentru proxenetism.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel, la instanța superioară.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax