Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

O femeie care a fost prinsă cu canabis la Festivalul Untold, iertată de procurorii DIICOT Alba Iulia. De ce au închis dosarul

Publicat

Procurorii DIICOT Alba Iulia au oprit ancheta în cazul unei femei care a fost depistată cu două țigarete de canabis, la Festivalul Untold.

Mai exact aceasta a fost depistată la ediția din anul 2022 a festivalului de la Cluj-Napoca.

Un dosar penal a fost deschis, dar între timp procurorii DIICOT au cerut închiderea acestuia.

Drept urmare cererea procurorilor a intrat pe rolul Tribunalului Alba.

În data de 18 septembrie 2023, cererea procurorilor a fost admisă de magistrații instanței.

Motivarea Tribunalului Alba a devenit publică.

Potrivit motivării instanței, ”în data de 08 august 2022, ora 02:30, aflându-se în Cluj-Napoca, la Festivalul Untold, a deţinut fără drept, în vederea consumului propriu, 2 ţigarete confecţionate artizanal care conţineau canabis. Fiind audiată, suspecta a recunoscut comiterea faptei”, se arată în documentul citat.

Dosarul a fost închis din mai multe motive. Cantitatea a fost foarte mică și pentru consum propriu. Femeia a recunoscut fapta, nu are antecedente penale, iar continuarea anchetei și a unui proces ar fi fost prea scumpă în comparație cu fapta comisă.

”Procurorul de caz a apreciat că în cauză nu există un interes public în urmărirea faptei reţinute în sarcina suspectei deoarece suspecta a recunoscut săvârşirea faptei, nu are antecedente penale, are studii superioare, a deţinut o cantitate relativ mică de canabis, iar continuarea procesului penal ar implica costuri care sunt nejustificate în raport de gravitatea scăzută a faptei comise”, se arată în documentul citat.

Decizia a fost definitivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax