Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

O femeie care vindea mărţişoare în Alba Iulia şi-a pierdut copilul în vârstă de aproximativ 2 ani. L-a recuperat după trei ore

Publicat

Un copil în vârstă de aproximativ 2 ani a fost, joi, victima inconştienţei propriei mame. Timp de mai bine de 3 ore, acesta s-a aflat doar în grija oamenilor legii şi a unei persoane străine după ce a fost găsit, singur, pe Bulevardul Transilvaniei din  Alba Iulia.

În jurul orei 17.00, copilul a fost văzut de o trecătoare plimbându-se neînsoţit în zona alimentarei „Albina” din Alba Iulia, iar femeia a încercat fără succes să îi identifice părinţii. După o perioadă mai lungă de căutări, femeia a apelat la 112 (ora 18.07), iar poliţiştii s-au deplasat de urgenţă la faţa locului. Oamenii legii au continuat căutările, dar nimeni din zonă nu l-a revendicat pe micuţ.

Văzând că nu reuşesc să identifice părinţii copilului, poliţiştii însoţiţi de femeia care l-a găsit s-au deplasat la sediul  Direcţiei pentru Protecţia Copilului Alba, unde programul de lucru se încheiase. Încercările oamenilor legii de a-l ajuta pe băieţelul care nu se mai oprea din plâns strigându-şi părinţii nu s-au oprit aici, iar următoarea locaţie unde au cerut ajutor a fost Aşezământul „Casa Speranţei” din Alba Iulia. Însă aici, potrivit regulamentului intern, nu se primesc în îngrijire copii care nu au împlinit vârsta de 2 ani.

Vestea bună a venit însă abia în jurul orei 18.50, când nişte apropiaţi ai familiei copilului au sunat la 112 pentru a întreba dacă nu a fost găsit vreun minor. În jurul orei 20.00, la poliţie, de unde a venit să-şi recupereze copilul, se afla încă mama, dar şi femeia care l-a găsit, pentru declaraţii.

Astfel, după aproximativ 3 ore de la dispariţia micuţului, mama acestuia, o femeie care vindea mărţisoare pe Bulevardul Transilvaniei din Alba Iulia, a venit să îşi preia copilul. La vederea micuţului, aceasta nu a oferit nici o explicaţie, dar însoţitorii acesteia au declarat că femeia a observat destul de târziu că micuţul care se plimba printre tarabe a dispărut de lângă ea.

Femeia va fi pedepsită doar cu sancţiune contravenţională. Reprezentanţii DGASPC Alba au precizat că, în astfel de cazuri, în care sunt implicaţi copii sub doi ani, aceştia trebuie prezentaţi mai întâi cadrelor medicale de la spital, pentru a stabili starea de sănătate a celui în cauză, după care se apelează la serviciile Direcţiei, care, de obicei, îl plasează în grija unui asistent maternal, până la rezolvarea situaţiei şi identificarea părinţilor.

UPDATE: Reprezentanţii DGASPC Alba au precizat că, din momentul în care a fost contactată Direcţia, până la soluţionarea cazului au trecut opt minute, timp în care copilul a rămas la Centrul „Speranţa”, de unde a fost preluat de către mamă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax