Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

O femeie, comisar la Garda de Mediu Hunedoara, arestată preventiv la Alba Iulia. A fost prinsă în flagrant de DNA după ce a luat mită

Publicat

DNA Alba, sediu nou Un comisar al Gărzii de Mediu din Hunedoara a fost arestat într-un dosar instrumentat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba Iulia, pentru luare de mită. Voichiţa Joian a fost surprinsă în flagrant în timp ce primea 1.000 de lei de la administratorul unei firme.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 1 iunie, a inculpatei Joian Voichița, comisar în cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Hunedoara, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În data de 30 mai 2016, inculpata Joian Voichița, în calitate de comisar în cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Hunedoara, a pretins de la administratorul unei societăți comerciale (martor denunțător în cauză), suma de 1.000 lei.

Suma respectivă de bani a fost pretinsă în legătură cu atribuțiile de serviciu, vizând un control efectuat de inculpată la societatea omului de afaceri, la data de 3 februarie 2016, finalizat fără să fie aplicată nicio sancțiune.

La data de 1 iunie inculpata Joian Voichița a fost surprinsă în flagrant de către procurorii anticorupție după ce a primit de la martorul denunțător suma de 1.000 lei, banii fiind găsiți asupra acesteia.

Inculpatei i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 2 iunie, inculpata Joian Voichița a fost prezentată Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventivă, instanța dispunând arestarea preventivă a inculpatei pe o perioadă de 30 zile”, se arată într-un comunicat al DNA.

Potrivit DNA, punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Betmen

    joi, 09.06.2016 at 07:52

    Carda de mediu ia mita si de la Apa CTTA SA care deverseaza apa cu cacat si chimicale.
    Directia de Sanatate Publica Alba e pe mana cu Apa CTTA SA – falsifica analize calitate apa !

    Apa de la robinet in realitate nu este potabila !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax