Connect with us
Publicitate

ABRUD

O femeie din Abrud a crezut că are o pisică în casă, dar a găsit un hoț ascuns sub masă. Bărbatul a vrut să fure brânză telemea

Publicat

Tentativa de furt a unui tânăr care a intrat în casa unei femei din Abrud, pe o ușă pe care de obicei intrau doar pisicile, este descrisă de magistrații Judecătoriei Câmpeni. 

Fapta tânărului, V.I., pare mai mult desprinsă dintr-un film de comedie, dar se putea termina tragic deoarce femeia l-a descoperit pe acesta cu un cuțit în mână, ascuns sub masa din bucătărie. 

Acesta a vrut să fure o bucată de brânză din frigiderul femeii, dar a scăpat-o pe jos. Când a văzut bucata de brânză telemea căzută pe jos, femeia și-a dat seama că ceva nu este în regulă și a început să caute prin bucătărie. 

Filmul tentativei de furt este detaliat de magistrații Judecătoriei Câmpeni care l-au condamnat pe bărbat în data de 10 martie 2023. Motivarea a fost făcută publică fiind disponibilă pe portalul rejust.ro.

Fapta s-a petrecut în data de 20 septembrie 2020, după ora 21.00. Tânărul știa că femeia locuiește singură deoarece în urmă cu o lună, înainte de data comiterii faptei a ajutat-o pe acesta la mai multe treburi prin gospodărie.

În seara furtului, V. a plecat de la un bar din Abrud și a mers spre casa femeii.

Femeia a lăsat ușa din spatele locuinței deschisă pentru ca pisicile din casă să poată ieși afară sau intra în locuință când vor ele.

Bărbatul a intrat pe ușa respectivă a pătruns în holul locuinţei şi apoi în bucătărie, unde a început să caute bunuri sau valori pentru a le sustrage.

A căutat prin mai multe cutii de prin bucătărie, dar nu a găsit nimic. La un moment dat a deschis frigiderul de unde a luat o bucată de brânză telemea, dar a scapat-o pe jos.

Cum l-a descoperit femeia ascuns sub masă

În timp ce hoțul căuta prin bucătărie, femeia a mers să vadă ce fac pisicile și dacă sunt prin casă.

Potrivit motivării instanței, femeia ”s-a deplasat pe hol spre uşa de acces aflată în partea din spate a locuinţei, pe care ştia că a lăsat-o întredeschisă pentru pisici, iar când a ajuns în acel loc a auzit un zgomot în bucătăria care avea uşa deschisă, crezând că sunt pisicile a întrat şi a aprins lumina, moment în care a observat pe pardosea lângă frigider o pată umedă cu conţinut de mâncare (n.r. bucată de brânză scăpată de hoț pe jos)”, se arată în documetul citat.

Hoțul a ieșit de sub masă cu un cuțit în mână

”Întrucât ştia că nu a vărsat nimic din frigider pe pardosea şi dacă s-ar fi întâmplat ar fi curăţat imediat, femeia a bănuit că ceva nu este în regulă şi a început să se uite prin bucătărie, respectiv s-a deplasat pe lângă masa spre teracotă, moment în care a auzit din nou un zgomot sub masă şi fără să apuce să se uite, dintre canapea şi masă a ieşit inculpatul având în mâini un cuţit de bucătărie şi fară să spună nimic, încercând să-şi ascundă identitatea, s-a ghemuit şi cu şapca trasă mult pe faţă, a fugit părăsind locuinţa tot pe uşa din spate a locuinţei, a traversat curtea imobilului şi a sărit peste poarta cea mare destinată accesului cu autovehicule”, au mai notat magistrații Judecătoriei Câmpeni.

Pedeapsa dată de magistrați

După mai bine de doi ani de la comiterea tentativei de furt calificat, Judecătoria Câmpeni l-a condamnat pe acesta în primă instanță.

Tânărul V.I. nu era la prima abatere și mai avea o condamnare pentru furt calificat, din care 150 de zile erau rămase neexecutate.

În data de 10 martie 2023, magistrații din Câmpeni l-au condamnat la pedeapsa de 1(un) an şi 6 (şase) luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de „tentativă de furt calificat”.

Momentan decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel, la instanța superioară în termen de 10 zile de la comunicare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax