Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

O femeie din Alba a lăsat ușa deschisă pentru poștaș, dar s-a trezit cu poșeta furată. Închisoare cu executare pentru hoț

Publicat

portmoneu furt

O femeie din Alba a rămas fără poșetă și o sumă de bani, după ce și-a lăsat poarta de la curte deschisă, în așteptarea poștașului. În loc de poștaș, în curte a intrat un tânăr, care are la activ mai multe furturi și care i-a furat femeii poșeta și banii. 

Deși fapta s-a petrecut în urmă cu mai bine de un an, magistrații Judecătoriei Sebeș l-au condamnat pe tânăr în data de 8 aprilie 2022. 

Fapta s-a petrecut în data de 23 martie 2021. Atunci o femeie a reclamat la poliție că ”în jurul orei 10:50, lăsând poarta imobilului deschisă pentru a intra poştaşul, în timp ce se afla în bucătărie, o persoană necunoscută de sex masculin care se deplasa pe stradă cu o bicicletă mai veche, i-a sustras prin intermediul porţii şi uşii lăsate deschise, poşeta care se afla în hol şi în care avea portmoneul, suma de 30 lei, buletinul, o lanternă roz şi un pachet de gumă de mestecat. A menţionat că persoana respectivă avea o geacă de culoare neagră, cu gluga pe cap, mască de protecţie neagră şi pantaloni de culoare neagră”, iar de pe masă suma de 1200 de lei, se arată în motivarea instanței.

După ce polițiștii au început să facă cercetări pe baza descrierii, polițiștii l-au identificat pe făptaș, în persoana lui Petru C.L., pe o stradă din Alba Iulia.

”Cu ocazia controlului corporal efectuat, asupra acestuia a fost identificată o lanternă mică marca Varta de culoare roz cu argintiu, despre care acesta a declarat că a luat-o din geanta persoanei vătămate împreună cu suma de bani ce se afla în geantă, iar geanta cu restul bunurilor aflate în acesta a aruncat-o pe râul Mureș”, se arată în motivarea instanței.

”Din analiza modalităţii de comitere a faptei cercetate rezultă o îndrăzneală a inculpatului în a comite astfel de infracțiuni, dovedind o perseverență infracțională raportat la numeroasele fapte de furt pentru care aceasta a fost condamnat, cu mențiunea că prezenta faptă a fost săvârșită în stare de recidivă postexecutorie.

Chiar dacă prejudiciul cauzat nu este unul ridicat și cu care persoana vătămată nu s-a constituit parte civilă în prezenta cauză, se apreciază că aceasta s-a datorat hazardului și nicidecum conștiinței inculpatului, motiv pentru care s-a dispus trimiterea acestuia în judecată în vederea aplicării unei pedepse”, au precizat magistrații.

Pentru fapta sa, comisă în stare de recidivă, magistrații Judecătoriei Sebeș l-au condamnat la 3 ani de închisoare, în regim de detenție.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată în apel, în termen de 10 zile de la comunicare.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax