Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

O femeie din Alba a rămas fără banii de pe card, după ce a plătit deblocarea unui colet pe care îl aștepta. Ce a accesat de fapt

Publicat

E-mail-urile prin care sunteți anunțati că un colet a rămas blocat, la sediul unei firme de curierat, pot fi de cele mai multe ori o capcană.

O capcană făcută de escrocii de pe internet, care folosesc diverse moduri pentru a intra în posesia datelor personale sau a informaților de pe cardurile bancare. 

O femeie din Sebeș a căzut în capcana escrocilor, după ce a introdus datele cardului pe un link trimis pe adresa ei de email. 

Femeia care chiar aștepta să primească un colet a crezut că trebuie să îl plătească și cu bună credință a accesat adresa din mesaj.

După ce și-a dat seama că a fost victima unei escrocherii, a sunat imediat la bancă și a solicitat blocarea cardului.

Polițitșii au deschis o anchetă, dar au închis-o deorece nu au reușit să descopere cine a trimis link-ul femeii.

În data de 11 octombrie 2023, magistrații Judecătoriei Sebeș au admis cererea procurorilor. În motivarea instanței au detaliat modul în care femeia a căzut în plasa hackerilor.

Potrivit motivării instanței, ”la data de 17.03.2023 persoana vătămată a primit un e-mail prin care era anunțată că livrarea unui colet este blocată, iar pentru a intra în posesia acestuia trebuie să achite contravaloarea transportului, plata impunându-se a fi efectuată prin intermediul unui link ataşat e-mailului.

Știind că făcuse anterior o comandă pe un site care comercializa îmbrăcăminte, persoana vătămată a accesat link-ul primit și a introdus datele cardului bancar, efectuând o plată de 13,41 lei.

La data de 20.03.2023, prin intermediul aplicației instalată pe telefonul mobil, persoana vătămată a constatat că din contul său bancar a fost efectuată o plată în valoare de 146,99 lei către site-ul BKLOOVZ.net. Întrucât nu a autorizat această plată, persoana vătămată a solicitat blocarea cardului.

Subsecvent, unitatea bancară a creditat contul persoanei vătămate cu suma contestată, astfel că prejudiciul care i-a fost cauzat a fost recuperat integral”, se arată în documentul citat.

Pentru că banii au fost recuperați, iar anchetatorii nu au reușit să descopere cine a trimis linkul, cazul a fost închis.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Gogu

    vineri, 13.10.2023 at 08:25

    Păi de asta sînt obligați rumani să facă plata cu cardul!

  2. Ionut Giurea

    duminică, 15.10.2023 at 17:08

    S. T. S. a „murit”, pe salarii beton… asta e România.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax