Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

O femeie din Alba a vrut să vadă un film pe internet, dar a ajuns victima hackerilor. Ce greșelă a făcut și cum s-a terminat totul

Publicat

O femeie din Alba care a vrut să vadă filme pe un site web, a fost victima unor hackeri de pe internet. Aceasta a vrut să vadă un film și a plătit 2 euro,  însă și-a introdus datele bancare pe site. 

În scurt timp, aceasta a fost notificată că a făcut o tranzacție de 150 de lei către un site care se ocupă de realizarea unor platforme web.

Din fericire, femeia a anunțat unitatea bancară iar tranzacția a fost blocată.

O anchetă a fost pornită de anchetatorii din Alba Iulia, însă aceasta a fost închisă la cererea procurorilor deoarece consturile pentru continuarea investigației ar fi fost prea mari în comparație cu prejudiciul cauzat, care a și fost recuperat.

În data de 8 iunie 2023, magistrații Judecătoriei Alba Iulia au admis cererea procurorilor și au închis urmărirea penală.

Potrivit motivării instanței, ”în data de 20.12.2022, în încercarea de a accesa un site de filme online, pentru a viziona un film sub condiția achitării unei sume de 2 euro reprezentând contravaloarea vizionării filmului, persoana vătămată a introdus datele cardului său bancar ocazie cu care autori necunoscuți au efectuat o tranzacție frauduloasă, în valoare de 150 lei, către comerciantul monitorbuilder.com, fără ca tranzacția să fie aprobată sau solicitată de persoana vătămată

Aceasta a arătat că nu se constituie parte civilă în cauză, în condițiile în care și-a recuperat prejudiciul în totalitate”, se arată în motivarea instanței.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax