Connect with us
Publicitate

AIUD

O femeie din Alba care a fost amendată în timpul stării de urgență a dat în judecată IPJ Alba. Ce au decis magistrații

Publicat

O femeie din Aiud a dat în judecată Inspectoratul Județean de Poliție Alba, după ce a fost amendată cu 2.000 de lei, în timpul stării de urgență, deoarece nu avea asupra sa adeverință de la angajator în timp ce se deplasa de la locul de muncă spre casă. 

Un proces s-a derulat pe rolul instanței din Aiud, iar o primă decizie în acest caz a fost dată de judecători în data de 17 iulie.

Potrivit motivării instanței, pe 23 mai, în timpul stării de urgență, femeia a fost oprită de o patrulă de polițiști care i-au cerut documentele.

Femeia ”a menționat că, în ziua respectivă se întorcea de la serviciu, mergea spre casă cu autoturismul personal, moment în care a fost oprită, a prezentat declarația pe proprie răspundere că se deplasează în interes profesional, însă i s-a solicitat legitimația de serviciu, pe care nu a fost în măsură să o prezinte agentului constatator, întrucât nu deținea o asemenea legitimație.

A precizat că, era prima zi de serviciu după c oncediul de odihnă, iar adeverința de la angajator a primit-o doar în data de 04.04.2020”, se arată în documentul citat.

Magistrații de la Judecătoria Aiud au ținut cont de decizia Curții Constituționale a României prin care amenzile din timpul stării de urgență au fost declarate neconstituționale și au admis solicitarea femeii în cauză de a anula amenda.

Mai exact au anulat amenda în valoare de 2.000 de lei dată de IPJ Alba. Totuși decizia nu este definitivă și poate fi atacată în termen de 15 zile de la data comunicării.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax