Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

O femeie din Alba care a mers la un schimb valutar a fost cercetată penal timp de un an. Putea să scape de dosar în doar zece zile

Publicat

O femeie din Alba care a mers la un schimb valutar a fost cercetată penal un an. Motivul? A primit prea mulți bani, dintr-o eroare a casierei. Însă, dacă restituia banii nu mai ajungea în atenția poliției. Avea la dispoziție zece zile pentru a face acest lucru. 

Drept urmare, timp de un an a fost cercetată penal de anchetatorii din Blaj.

În data de 18 aprilie 2024, procurorii au cerut ca dosarul să fie închis, iar judecătorii au trebuit să ia o decizie.

Este vorba despre o faptă minoră care s-a petrecut în data de 25 mai 2023. Însă, aceasta a fost considerată infracțiune și a fost deschis un dosar penal.

Femeia în cauză a fost cercetată pentru infracțiunea de însușirea a bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor.

A primit prea mulți bani la un schimb valutar

Situația a fost una simplă. Femeia a intrat în schimbul valutar pentru a schimba o sumă de bani. Însă, casiera a făcut o eroare, în loc să îi ofere suma care trebuia i-a dat una mult mai mare.

Pe scurt i-a dat echivalentul la 94 de euro în lei, în loc să îi ofere doar 94 de lei.

Potrivit anchetatorilor, ”în data de 25 mai 2023, suspecta a intrat în sediul punctului de lucru aparținând societății comerciale din Blaj. Unde și-a însușit suma de 371,64 lei, ajunsă din eroare în posesia sa, din cauza faptului că, femeia casier de serviciu, i-a predat suma de 466,42 lei, care reprezenta echivalentul sumei de 94,78 euro la cursul zilei, în locul sumei care i se cuvenea în realitate: anume 94,78 lei, sumă pe care nu a restituit-o în termenul legal de 10 zile”, au notat magistrații.

Dacă femeia returna banii în zece zile, scăpa de dosarul penal.

După ce și-au dat seama de eroare, reprezentanții magazinului au reclamat fapta, iar polițiștii au deschis un dosar penal.

La sfârșitul anului 2023, patronii magazinului au spus că au recuperat doar 150 de lei, din cei 372 de lei primiți greșit.

Ce au decis magistrații

Totuși magistrații au considerat că dosarul trebuie închis. Fapta este una minoră, iar femeia a recunoscut cele întâmplate și a spus că va da și restul de bani.

În data de 18 aprilie 2024, doarul a fost închis, iar decizia a fost definitivă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax