Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

O femeie din Alba care a mințit că nu știa că soțul ei și-a violat propria fiică a fost condamnată. Ce pedeapsa a primit

Publicat

pixabay free

O femeie, o mamă din Alba, a fost trimisă în judecată pentru mărturie mincinoasă, după ce a a mințit în fața magitaților și a spus că nu a știut că soțul său și-a violat propria fiică. 

Mai exact, deși în cursul urmării penale a declarat adevărul, după ce tatăl a fost trimis în judecată pentru viol, femeia și-a schimbat declarația și a mințit în fața judecătorilor, în calitate de martor. 

În data de 20 iulie 2022 magistrații Judecătoriei Alba Iulia au condamnat-o în primă instanță pe femeie. Tatăl, este deja după gratii fiind condamnat pentru viol, în urma unor decizii foarte controversate ale instanțelor de judecată.

Ororile s-au petrecut în urmă cu mai bine de cinci ani într-o comună din Alba și, mai mult de atât, în primă instanță, la Judecătoria Alba Iulia, judecătorii l-au achitat pe bărbat din lipsă de probe.

Decizia judecătorilor din Alba Iulia din 17 iulie 2020 a fost una dintre cele mai criticate de opinia publică, iar după ce dosarul a ajuns pe rolul instanței superioare, judecătorii Curții de Apel Alba Iulia au schimbat sentința. În 9 decembrie 2020, l-au condamnat la 7 ani cu executare pentru viol.

CITEȘTE ȘI: O femeie din Alba a mințit că nu știa că soțul ei și-a violat propria fiică. Tatăl condamnat pentru viol, mama trimisă în judecată

Din câte se pare, în 2020, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia au vrut să renunțe la urmărirea penală pentru mărturie mincinoasă, dar judecătorii instanței au respins cererea.

Ce s-a întâmplat

În 11 ianuarie 2017, bărbatul de 50 de ani a întreținut un raport sexual cu fiica sa, minoră la acea dată, în vârstă de 16 ani și 4 luni. Minora a raportat fapta la poliție doar 9 luni mai târziu. Atunci, potrivit anchetatorilor, fapta a fost raportată după ce fata a fugit de acasă.

În timpul procesului de la Judecătoria Alba Iulia au fost audiate rudele bărbatului, apropiații acestuia și victima, printre care și mama fetei.

Însă, în afară de plângerea făcută de victimă, nu ar fi existat alte probe, susțin surse din cadrul anchetei.

Achitat pentru viol la Judecătoria Alba Iulia

Din lipsa probelor, magistrații Judecătoriei Alba Iulia au decis, în 17 iulie 2020, să îl achite pe bărbat pentru infracțiunea de viol.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia au făcut apel, iar dosarul a ajuns pe masa magistraților de la Curtea de Apel.

În 9 decembrie, judecătorii instanței superioare au schimbat radical prima decizie.

Condamnare pentru viol la Curtea de Apel Alba Iulia
În urma reexaminării probelor și a introducerii de noi probe în dosar, judecătorii Curții l-au condamnat pe bărbat la 7 ani de închisoare cu executare.

Pe lângă cei șapte ani de închisoare, bărbatul are interdicția de a se mai apropia, când iese din penitenciar, de fiica sa. Mai mult de atât, trebuie să îi plătească acesteia 8000 de lei, daune morale.

Ce a ascuns mama

Potrivit motivării instanței din 9 martie 2022, când a fost audiată în calitate de martor, mama fetei a spus, în 8 aprilie, că nu știa să se fi întâmplat ceva între tată și fată. A spus că ușa camerei în care s-a petrecut fapta nu era încuiată, iar ea a intrat în cameră fără a forța ușa, fiind deschisă de către fată care nu i-a spus nimic despre viol.

În realitate, în cursul urmării penale, femeia a spus că în luna ianuarie 2017, când s-a întors de la cumpărături, a constatat că ușa camerei în care se afla fiica și soțul său era închisă cu un cui și că după ce a intrat în cameră prin forțarea ușii a observat că fiica era îmbrăcată în tricou și colanți, iar bărbatul doar în chiloți. Atunci fata i-a spus că a fost violată de către tatăl său și i-a indicat și locul în care s-a petrecut fapta.

Pedeapsa

Pentru infracțiunea de mărturie mincinoasă, femeia a fost condamnată de magistrații Judecătoriei Alba Iulia la un an de închisoare cu amânare.

Decizia magistraților din data de 20 iulie 2022 nu este definitivă și poate fi atacată în apel.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax