Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

O femeie din Alba care a petrecut mulți ani după gratii, iertată după ce a furat un telefon dintr-un tren. S-a împăcat cu victima

Publicat

O femeie care în trecut a petrecut peste 9 ani în penitenciar a fost iertată recent de victima unui furt, dintr-un tren. Decizia de închidere a dosarului penal a aparținut magistraților Judecătoriei Aiud. 

Este vorba despre un furt petrecut în data de 2 mai 2022, în trenul Cluj Napoca – Teiuș. Aproape un an mai târziu, în data de 21 martie 2023, magistrații Judecătoriei Aiud au admis cererea procurorilor de confirmare a renunțării la urmărirea penală.

De asemenea motivarea a fost făcută publică, fiind disponibilă pe portalul rejust.ro.

Femeia a a fost condamnată anterior la pedeapsa de 12 ani închisoare în 2005 din executarea căreia a fost liberată condiţionat la data de 13.08.2013, cu un rest rămas de executat de 1254 zile (n.r. 3 ani şi 5 luni).

Potrivit motivării instanței, din declaraţia persoanei vătămate rezultă că, ”la data de 02.05.2022, se afla în exercitarea atribuţiilor de conductor al trenului R3082, care circula pe relaţia Cluj Napoca – Teiuș.

Astfel, după ce şi-a aşezat lucrurile personale, inclusiv telefonul mobil marca Samsung A10, pe o banchetă din interiorul vagonului, a procedat la verificarea biletelor călătorilor.

La un moment dat, undeva în intervalul 13 – 13:30, întorcându-se din partea din faţă a vagonului spre locul unde şi-a lăsat bunurile, persoana vătămată a constatat lipsa telefonului și  a încărcătorului aferent acestuia.

După care a aflat de la ceilalţi călători că bunul a fost sustras de o persoană de sex feminin, care a coborât în Halta CF Unirea.

În continuare, urmare a investigaţiilor efectuate, organele de cercetare penală au identificat autorul infracţiunii în persoana suspectei, după cum reiese din procesul-verbale de investigaţii din data de 03.05.2022, bunurile sustrase fiind recuperate şi restituite persoanei vătămate”, se arată în motivarea instanței.

Între timp, conductorul de tren și femeia s-au împăcat.

Din acest motiv și datorită faptului că bunul a fost recuperat, procurorii au considerat oportun să închidă cazul. Închiderea cazului a fost admisă de magistrații Judecătoriei Aiud în data de 21 martie 2023.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax