Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

O femeie din Alba care a provocat un accident rutier condamnată de judecători. Viața victimei a fost grav afectată

Publicat

O șoferiță din Alba care a provocat un accident rutier, în urma căruia un bărbat a fost rănit și a rămas cu mai multe probleme, și-a aflat pedeapsa în instanță. 

Judecătorii din Alba Iulia au dat o decizie în primă instanță, în data de 14 septembrie 2023, în cazul accidentului petrecut în urmă cu doi ani pe strada Mihai Eminescu din Vințu de Jos. 

Accidentul a avut loc în dimineața de 4 august 2020, în jurul orei 8.30.

Potrivit motivării instanței, C.R.Simina, în vârstă de 32 de ani, în timp ce conducea autoturismul marca Skoda din direcția Vințu de Jos de Jos – Vurpăr, a efectuat un viraj la stânga fără a acorda prioritate de trecere motociclului, condus de persoana vătămată J.G.L şi a intrat în coliziune cu acesta, persoana vătămată suferind astfel leziuni corporale ce au necesitat, pentru vindecare, un număr de 140-150 de zile de îngrijiri medicale.”, se arată în motivarea instanței.

Martorii citați în dosar au declarat în fața instanței că starea de sănătate a bărbatului de 49 de ani a fost grav afectată.

A avut nevoie de spitalizare, o intervenție chirurgicală, și timp de aproape 4 luni, potrivit motivării instanței a fost imobilizat la pat.

Apoi s-a folosit de cârje pentru a se deplasa. Însă toată viața i-a fost afectată deoarece bărbatul se ocupa și de agricultură înainte de accident, iar după, din cauza vătămării, nu a mai avut cum.

De asemenea, nici sport nu a mai  putut practica.

Magistrații au dat o decizie în data de 14 septembrie 2023.

Au condamnat-o pe femeie la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, cu amânare.

Deși bărbatul a cerut daune de 250.000 de euro, magistrații au admis doar suma de 60.000 euro, în echivalentul în lei de la data plății, cu titlu de daune morale, și respectiv a sumei de 19.131,81 lei, cu titlu de daune materiale.

Momentan, decizia instanței nu este definitivă și poate fi atacată în apel, la instanța superioară.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax