Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

O femeie din Alba care și-a abandonat copiii, condamnată de magistrații din Aiud. Tatăl minorilor a fost cel care a reclamat-o

Publicat

O femeie din Alba care și-a părăsit copiii și i-a lăsat în grija tatălui a fost condamnată penal. Este vorba despre un caz de abandon de familie, unde o femeie din Ocna Mureș nu a plătit pensie alimentară timp de mai mulți ani. 

Drept urmare, bărbatul cu care aceasta are copiii a dat-o pe femeie în judecată. Un proces s-a desfășurat pe rolul Judecătoriei Aiud. În data de 18 octombrie 2024, magistrații instanței au dat o decizie în cazul de abandon.

Potrivit motivării instanței, cei doi, femeia și bărbatul au împreună șase copii. Însă în urmă cu mai mulți ani, cei doi s-au despărțit, iar în 2017 femeia a fost obligată de instanță să plătească pentru patru dintre cei șase minori, pensie alimentară.

Acesta nu a facut nici un efort pentru a plăti lunar banii, iar  bărbatul a acționat-o în instanță pe femeie. La un moment dat aceasta s-a reîntors acasă, a stat o perioadă de timp, dar într-o dimineața a dispărut, din nou.

”în perioada ianuarie 2019 – mai 2022, în calitate de mamă a persoanelor vătămate minore (patru copii), inculpata nu a achitat, cu rea-credință, pensia de întreținere stabilită în favoarea celor din urmă prin sentința civilă a Judecătoriei Aiud, sens în care a acumulat o restanță totală în cuantum de 27.780 lei”, se arată în motivarea instanței.

Condamnare pentru abandon de familie

Pentru fapta ei, abandon de familie, femeia a fost condamnată la un an de închisoare cu amânare. Momentan decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate