Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

O femeie din Alba Iulia a obținut daune de la Blue Air, după ce avionul companiei a avut întârzieri de patru ore

Publicat


b

O femeie din Alba Iulia a reușit să obțină daune în instanță, din partea companiei aeriene Blue Air, deoarece avionul pentru care femeia avea bilet, pe ruta Cluj Napoca – București, a avut întârzieri de aproximativ patru ore. 

Mai exact, T.A.Maria, a depus o acțiune la Judecătoria din Alba Iulia împotriva companiei Blue Air, prin care a cerut să fie despăgubită cu suma de 250 de euro, sau echivalentul în lei, sumă care reprezenta compensația datorată în urma întârzierii zborului OB 3102, din data de 01 septembrie 2017.

Avionul care trebuia să o ducă pe femeie, din Cluj la București a avut o întârziere de aproximativ 4 ore, ”timp în care reclamanta nu a primit lămuriri de la staff-ul companiei cu privire la motivele întârzierii, motiv pentru care a formulat o reclamație la biroul Blue Air, situat în incinta aeroportului, prin care a arătat cele întâmplate și a solicitat acordarea compensației, însă cererea a rămas nesoluționată. 

Ulterior formulării reclamației, pasagerii au fost informați că întârzierea a fost cauzată de lipsa unei aeronave disponibile, eveni ment ce nu poate fi imputat pasagerilor” se arată în motivarea magistraților.

Femeia din Alba Iulia a arătat că a formulat o notificare către Blue Air prin care a solicitat suma datorată, însă nu a primit nici un răspuns și nici nu a fost contactată în vederea soluționării amiabile a acestui diferend.

În susținerea întâmpinării, din cadrul procesului, compania a aratătat ”că va efectua plata compensațiilor în conformitate cu Regulamentul European 261/2004, imediat ce reclamanta va pune la dispoziția pârâtei datele bancare necesare efectuării transferului bancar”, se mai arată în motivare. 

Potrivit prevederilor art. 5, 6 și 7 din Regulamentul nr.261/2004, al Comsiei Europene, se recunosc drepturile pasagerilor la o compensație în situația executării necorespunzătoare a obligațiilor născute din contractul de transport aerian, iar în situația unui zbor mai scurt de 1500 km , compensația prevăzută de regulament este de 250 euro.

Drept urmare, magistrații din Alba Iulia au decis obligarea la plata a companiei aeriene ”către reclamantă a sumei de 250 euro, echivalentul în lei la data plății precum și a dobânzii legale penalizatoare calculată asupra acestei sume de la data de 01.09.2017 și până la plata efectivă a debitului principal”, se arată în decizia magistraților. 

De asemenea, compania Blue Air a fost obligtă la plata către reclamantă a sumei de 85,5 lei cu titlu de cheltuieli de judecată.

Decizia de la Judecătoria din Alba Iulia a fost pronunțată în data de 28 iulie și până în acest moment nu a fost contestată. 

 


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

REZULTATE ADMITERE școlile de JANDARMI 2020. Punctajele candidaților din Alba și din țară la școlile din Fălticeni și Drăgășani

Publicat

În ianuarie a fost organizată sesiunea de admitere la cele două şcoli postliceale de jandarmerie. Peste 2.000 de candidaţi au concurat pentru cele 360 de locuri la instituțiile de învățământ MAI de la Fălticeni și Drăgășani. Durata studiilor este de un an, la cele două școli de jandarmi. Duminică a avut loc proba de verificare […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Rezultate ADMITERE la Școala Agenților Poliției de Frontieră 2020. Lista cu punctajele candidaților admiși în acest an

Publicat

Rezultatele finale ale examenului de admitere la Şcoala de Pregătire a Agenţilor de Poliţie de Frontieră „Avram Iancu” – Oradea au fost afișate în acest weekend. Dintre cei 935 de candidați înscriși, după probele eliminatorii au rămas în concurs 505, fiind disponibile doar 150 de locuri. Pe lista celor admiși nu sunt și candidați din […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

REZULTATE ADMITERE MAI 2020: Candidații admiși la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri. Trei tineri din Alba, punctaj maxim

Publicat

Rezultatele sesiunii de admitere ianuarie 2020 la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti au fost afișate duminică. Peste 1000 de candidați, tineri și tinere, au concurat pentru cele 300 de locuri scoase la concurs. Pe listă sunt și 14 candidați din Alba, trei dintre ei reușind performanța punctajului maxim (100 […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Alba, în perioada 20-26 ianuarie. Prognoza meteo, în principalele localități din județ

Publicat

Vremea se încălzește ușor spre finalul săptămânii viitoare, însă nu vom scăpa de ceață. Temperaturile maxime vor atinge 8 – 9 grade Celsius, în timp ce minimele vor  coborâ până la -11 … -12 grade Celsius. Doar în ultima zi a săptămânii sunt prognozate ploi și ninsori, însă, având în vedere temperaturile anunțate, este posibil […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate