Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

O femeie din Alba Iulia a obținut daune de la Blue Air, după ce avionul companiei a avut întârzieri de patru ore

Publicat


b

O femeie din Alba Iulia a reușit să obțină daune în instanță, din partea companiei aeriene Blue Air, deoarece avionul pentru care femeia avea bilet, pe ruta Cluj Napoca – București, a avut întârzieri de aproximativ patru ore. 

Mai exact, T.A.Maria, a depus o acțiune la Judecătoria din Alba Iulia împotriva companiei Blue Air, prin care a cerut să fie despăgubită cu suma de 250 de euro, sau echivalentul în lei, sumă care reprezenta compensația datorată în urma întârzierii zborului OB 3102, din data de 01 septembrie 2017.

Avionul care trebuia să o ducă pe femeie, din Cluj la București a avut o întârziere de aproximativ 4 ore, ”timp în care reclamanta nu a primit lămuriri de la staff-ul companiei cu privire la motivele întârzierii, motiv pentru care a formulat o reclamație la biroul Blue Air, situat în incinta aeroportului, prin care a arătat cele întâmplate și a solicitat acordarea compensației, însă cererea a rămas nesoluționată. 

Ulterior formulării reclamației, pasagerii au fost informați că întârzierea a fost cauzată de lipsa unei aeronave disponibile, eveni ment ce nu poate fi imputat pasagerilor” se arată în motivarea magistraților.

Femeia din Alba Iulia a arătat că a formulat o notificare către Blue Air prin care a solicitat suma datorată, însă nu a primit nici un răspuns și nici nu a fost contactată în vederea soluționării amiabile a acestui diferend.

În susținerea întâmpinării, din cadrul procesului, compania a aratătat ”că va efectua plata compensațiilor în conformitate cu Regulamentul European 261/2004, imediat ce reclamanta va pune la dispoziția pârâtei datele bancare necesare efectuării transferului bancar”, se mai arată în motivare. 

Potrivit prevederilor art. 5, 6 și 7 din Regulamentul nr.261/2004, al Comsiei Europene, se recunosc drepturile pasagerilor la o compensație în situația executării necorespunzătoare a obligațiilor născute din contractul de transport aerian, iar în situația unui zbor mai scurt de 1500 km , compensația prevăzută de regulament este de 250 euro.

Drept urmare, magistrații din Alba Iulia au decis obligarea la plata a companiei aeriene ”către reclamantă a sumei de 250 euro, echivalentul în lei la data plății precum și a dobânzii legale penalizatoare calculată asupra acestei sume de la data de 01.09.2017 și până la plata efectivă a debitului principal”, se arată în decizia magistraților. 

De asemenea, compania Blue Air a fost obligtă la plata către reclamantă a sumei de 85,5 lei cu titlu de cheltuieli de judecată.

Decizia de la Judecătoria din Alba Iulia a fost pronunțată în data de 28 iulie și până în acest moment nu a fost contestată. 

 


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

OFICIAL: 2.109 cazuri de coronavirus în România. Măsurile luate de autorități. Ordonanțele militare 5 și 6, integral

Publicat

coronavirus

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, luni seara, că în România s-au înregistrat 2.109 cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 (până la ora 20.00), din care 593 în municipiul Suceava. „Referitor la situația generală în țară, raportul Centrului național de conducere și coordonare a intervenției, de la ora 20.00, arată că la acest moment sunt […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Suceava și alte 8 comune intră în CARANTINĂ. Au aproape 600 de cazuri de COVID-19. A fost adoptată Ordonanța Militară nr. 6

Publicat

Ministrul Marcel Vela a anunțat, luni seara, că municipiul Suceava și zona limitrofă intră în carantină. A fost adoptată Ordonanța Militară nr. 6. Potrivit secretarului de stat Raed Rafat, în România au fost înregistrate 2.109 cazuri de COVID-19, iar 593 dintre acestea sunt în Suceava. ”Este o situație complexă si trebuie analizată punctual și național. […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO: Peste 2000 de cazuri COVID-19 în România. Ordonanțele Militare 5 și 6. Declarații Marcel Vela, Raed Arafat

Publicat

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela și secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat au susținut declarații de presă, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, luni seara. Raed Arafat a precizat că au fost confirmate 2.109 cazuri confirmate de COVID-19, din care 593 la Suceava. UPDATE: A fost adoptată și Ordonanța Militară nr. 6. Municipiul Suceava […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Încă 13 DECESE, din cauza coronavirus în România. Numărul total urcă la 65

Publicat

Au fost înregistrate alte 13 decese din cauza noului coronavirus în România. Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, toate cazurile sunt pacienți de la Spitalul Județean de Urgență Suceava. Numărul total al deceselor la nivel național ajunge la 65. ”Au fost raportate încă 13 decese ale unor persoane confirmate cu noul coronavirus. Toate cele 13 persoane […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate