Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

O femeie din Alba Iulia s-a înrolat în Armată, la 42 de ani: Fiica ei, model pentru alegerea carierei. Povestea Mariei Cioruța

Publicat

O femeie din Alba Iulia în vârstă de 42 de ani, mama a patru copii, s-a înrolat în armată. Povestea ei a fost făcută publică de reprezentații MApN. Este vorba despre Maria Cioruța, care timp de 18 ani a stat în Italia, dar de mai mulți ani s-a întors în țară. 

Femeia a făcut pasul datorită fiicei sale care și ea a ales haina militară.

Povestea Mariei, detaliată de Armata Română

”Mă numesc Maria Cioruța, am 42 de ani, sunt din Alba Iulia si sunt mamă a 4 copii. Anul acesta am ales să mă înrolez în armată.

În 1999 am plecat în străinătate unde am rămas până în anul 2017, când împreună cu soțul am decis să ne întoarcem definitiv în țară.

Chiar dacă am stat 18 ani în Italia, pentru noi România a reprezentat întotdeauna cuvântul „acasă”.

După o perioadă destul de lungă în care m-am dedicat complet familiei, am simțit nevoia de a dedica timp și carierei.

Faptul că fiica mea urmează colegiul militar din Craiova m-a apropiat de sistemul militar, pe care întotdeauna l-am admirat, dar nu cred ca aș fi avut curajul dacă ea nu ar fi deschis acest drum.

Bineînțeles că fără sustinerea familiei nu aș fi putut sa fac această alegere.


Perioada de instrucție a fost și încă este una intensă, deoarece trecerea de la viața civilă la cea militară presupune adaptarea la un program strict, la a purta uniforma și bocanci pe tot parcursul zilei, la cunoașterea armamentului și executarea tragerilor.

Vezi și  1 Decembrie 2023 la Alba Iulia: Programul OFICIAL pentru Ziua Națională

Am reușit să trecem peste toate datorită instructorilor, o echipa de profesioniști și de oameni dedicați, care ne-au susținut pas cu pas, ne-au înțeles, ne-au încurajat și ne-au ajutat să ne depășim limitele.

Pentru fiica mea, dragostea față de haina militară a fost un sentiment care a crescut pas cu pas, ea urmând gimnaziul în cadrul Seminarului teologic ortodox din Alba Iulia, care este situat chiar în spatele liceului militar.

Cred că a petrecut cei 4 ani trăgând cu ochiul peste gard.

Să ne găsim amândouă în uniformă într-o zi atât de importantă ca cea în care eu am depus Jurământul militar a fost un moment emoționant și sunt recunoscătoare și mândră că am avut această șansă!, au scris reprezentanții MApN.

sursă foto: MApN

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax