Connect with us
Publicitate

BLAJ

O femeie din Alba și-a lăsat copiii în casă, în frig, și a plecat la un bărbat: Cum au supraviețuit mai multe zile minorii

Publicat

Detalii cutremurătoare sunt descrise într-o motivare a Judecătoriei Blaj, într-un dosar de abandon de familie. O femeie, o mamă, și-a lăsat copiii, în casă, în frig și a plecat la un bărbat. O decizie în instanță a fost luată în data de 30 iunie 2022. 

Cei mici au stat mai multe zile singuri în casă, iar singura sursă de mâncare au fost câțiva cartofi, niște ulei, pâine și carne tocată, iar mâncarea a fost făcută de unul dintre copii, un băiat de 10 ani.

Femeia are în total opt copii, iar în dosarul de față, doar cinci dintre ei au fost implicați.

Dosarul în sine este o cerere a procurorilor din Blaj de a renunța la urmărirea penală pentru abandon de familie, după ce minorii au fost luați de către DGASPC.

Ce s-a întâmplat

Potrivit motivării instanței, în luna septembrie 2020 femeia a cunoscut un bărbat și după mai multe discuții telefonice, în data de 30 septembrie a plecat la domiciliul acestuia, unde a stat până în data de 4 octombrie.

Între timp cei cinci copii au rămas singuri în casă.

”Înainte de a pleca, inculpata a cumpărat doi saci de cartofi, două pâini, doi litri de ulei, carne tocată și câteva dulciuri, alimente pe care minorul în vârstă de 10 ani la momentul respectiv, le-a gătit, făcând cartofi prăjiţi în mod repetat pe tot parcursul celor cinci zile”, se arată în motivarea instanței.

În data de 4 octombrie, în urma unui apel la 112, apel în care se sesiza ca minorii plâng că nu au mâncare și o sursă de căldură, polițiștii s-au deplasat și au luat-o e mama de la domiciliul bărbatului și apoi au dus-o acasă.

După acest incident, unul dintre minori a fost luat de tată, iar restul au rămas cu mama lor.

Însă, în data de 11 decembrie, femeia ” a părăsit din nou imobilul la care locuia împreună cu minorii, deplasându-se la o adresă necunoscută, lăsându-i pe cei patru minori fără mâncare, sursă de căldură și fără a fi supravegheați de către un adult”, se arată în motivarea instanței.

Polițiștii au mers iar după un apel la 112 și i-au găsit pe minori fără mâncare și în frig. Atunci DGASPC i-a luat de urgență în protecție, iar peste 3 zile au mers să vadă dacă femeia s-a întors la domiciliu, dar acesta nu era prezentă.

Drept urmare, cei patru minori au fost luați în plasament, iar pe numele mamei a fost deschis un dosar penal pentru abandon de familie.

Deoarece mama nu mai are calitate de părinte asupra celor patru minori, procurorii au cerut ca dosarul să fie închis. În data de 30 iunie 2022, magistrații Judecătoriei Blaj au admis cererea procurorilor și au confirmat renunțarea la urmărirea penală față de femeie.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax